Opleidingseisen Scheidsrechters

Nevobo Overzicht niveaus, codes en opleidingseisen

Zoals we in bovenliggende weppage hebben gemeld stelt de Nevobo voor alle niveau's opleidingseisen. De enige uitzondering geldt voor de recreanten competitie en de CMV wedstrijden. 

* Dit overzicht is overgenomen van informatie op de website van de Nevobo.

Eisen voor scheidrechters van VCN senioren

Omdat wij veel thuiswedstrijden hebben waarvoor wij eigen leden moeten aanwijzen om te fluiten heeft het bestuur met instemming van de ALV besloten om ieder seniorlid te verplichten om de digitale VS- cursus te volgen en instaptoets af te ronden. Daarmee draagt iedereen zijn of haar steentje bij en lopen wij nagenoeg niet het risico dat er geen scheidsrechter is bij onze thuiswestrijden. Daarna kun je alle wedstrijden tot en met jeugd en 3e klasse fluiten. Bovendien leg je de basis om je als scheidsrechter verder te ontwikkelen.


 Niveau wedstrijd  Code  Opleiding & aanmelden 
 Recreanten & CMV  Geen   code  Geen opleidingsplicht, wel advies om instaptoets te doen 
 Jeugd & 3e klasse V6 Alleen de online instaptoets > doe deze nu direct!
 2e & 1e klasse V5 en V4 VS-2 cursus. Na het aanmelden heb je V5 en mag je fluiten in deze klasse. Na voltooien heb je V4.
 Promotieklasse R3 en R4 VS-3 cursus. Na aanmelden heb je R3 en mag je al Promotieklasse fluiten. Na voltooien heb je R2.
 Regiodivisie R1 VS-3 cursus moet voltooid zijn en beoordelingen van de westrijden positief voordat op Regiodivisie niveau mag fluiten.
 Ere- / Top- / 1e & 2e   divisieNationaalVS-4 En VS-4 TOP Wil je jezelf verder ontwikkelen als scheidsrechter neem dan contact op met onze scheidsrechterco√∂rdinator scheidsrechter@vollebal-vcn.nl.