Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) is de modernste manier van het registreren van wedstrijden in de Nederlandse volleybalcompetitie. Met behulp van het Digitaal Wedstrijd Formulier zijn alle wedstrijdgegevens en uitslagen snel up-to-date.

Na de introductie in 2013 en de daarop volgende verbeteringen, heeft inmiddels zo’n 77% van alle volleybalclubs in ons land de voordelen van werken met het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) ontdekt: eenvoudig en tijd- én kostenbesparend. Vanaf seizoen 2017-2018 stappen we met de volledige zaalcompetitie helemaal over op DWF via de versie ‘Resultaat invoeren’.

Wil je zeker weten of jouw competitie over gaat op het DWF, bekijk dan het DWF gebruik bij de soorten competities en toernooien Wie toch nog vragen heeft, kan de FAQ raadplegen en anders terecht bij de competitie afdeling op één van de Nevobo kantoren uit jouw regio.

Twee versies

Het DWF is beschikbaar in twee verschillende versies. Beide versies kunnen gebruikt worden op smartphones, tablets, laptops en PC's. Naast deze twee is er ook een demoversie ontwikkeld. In deze demoversie kan er eerst geoefend worden met het DWF. Om het DWF te testen kun je inloggen op de demoversie.

1. Resultaat invoeren

Per september 2017 stappen we met de zaalcompetitie helemaal over op het DWF via deze versie. Hiervoor is een continue verbinding (WiFi), met het internet niet noodzakelijk. Het gebruik kan via verschillende devices lopen. Dit een versie waarin niet alle gegevens zoals ze op het papieren formulier worden vermeld noodzakelijk zijn. De DWF stappenflyer licht voor iedere gebruiker, stap voor stap, toe hoe het werkt (elke vereniging die deelneemt aan de zaalcompetitie heeft deze ook per post ontvangen). In de Handleiding DWF 'Resultaat invoeren' staat toegelicht welke stappen je doorloopt. Voor de wedstrijdsecretaris, aanvoerder, scheidsrechter en teller is er een belangrijke rol.

2. Live bijhouden

Met deze versie wordt de wedstrijd live bijgehouden en worden alle spelmomenten geregistreerd. Alle aspecten van het papieren wedstrijdformulier zitten er in verwerkt. Clubs mogen natuurlijk het 'Live invullen' formulier gebruiken; daarvoor is echter wel een goede WiFi verbinding in de sporthal nodig. Deze instructiefilm geeft een goed beeld van de werking van de DWF versie ‘Live Bijhouden’. Handleiding DWF, versie Live bijhouden'. licht toe welke stappen doorlopen worden.

Formulieren bij niveaus

Voor teams die uitkomen in de Top-en 1e Divisie kunnen beide versies van het DWF gebruikt worden. Tijdens de wedstrijd dient het nationale wedstrijdformulier stand by te zijn op de tellertafel indien men kiest voor de versie Live bijhouden. Dit voor het geval dat het Live bijhouden met het DWF om de één of andere reden niet (meer) mogelijk is. Dan dient men over te gaan op het nationale telformulier.
Indien men gebruikt maakt van de versie Resultaat invoeren dan dient het nationale telformulier wel gebruikt te worden tijdens de gehele wedstrijd. Deze dient dan ook volledig ingevuld te worden. Het formulier hoeft niet opgestuurd te worden, maar wel het gehele seizoen in beheer van de vereniging te blijven en eventueel beschikbaar te zijn voor de Nevobo.

Bij teams die uitkomen in de 2e en 3e divisie en de versie Resultaat Invoeren gebruiken, geldt nog wel het bijhouden van de stand op het (vereenvoudigd)wedstrijdformulier . Indien men kiest om de wedstrijd via Live bijhouden te registreren adviseren wij ook het formulier stand by te houden op de tellertafel. Dit voor het geval dat het Live bijhouden met het DWF om de één of andere reden niet (meer) mogelijk is. Dan kan men over te gaan op het telformulier.

Promotieklasse en lager

Je mag daar werken met DWF Live bijhouden of DWF Resultaat invoeren.
Bij DWF-Live bijhouden worden de verenigingen verzocht het formulier “DWF resultaat invoeren A6 of A7”, of één van de bovengenoemde formulieren, altijd als stand by in de buurt te hebben voor het geval de Wifi uitvalt. Als de Wifi het gewoon blijft doen, wordt er dus helemaal niets op papier geschreven.
Bij DWF-Resultaat invoeren moet door de teller tijdens de wedstrijd het formulier “DWF resultaat invoeren A6 of A7” of één van de bovengenoemde formulieren worden ingevuld. Overigens is dit formulier niet persé verplicht. Als de gegevens die op dit formulier worden ingevuld op bijv. een eigen ontwikkeld formulier worden bijgehouden is dat ook goed.

Bij al deze niveaus hoeft het telformulier niet meer te worden opgestuurd, maar dient tot het einde van het seizoen bewaard te worden.

Formulieren downloaden

Een hulpmiddel om de gespeelde spelers, setstanden, toegekende straffen en opmerking:
DWF resultaat invoeren A7

Aan de slag!

Als je aan de slag wilt met het DWF ga je naar dwf.volleybal.nl. Log in met je Nevobo account en bekijk je eigen wedstrijden en teams. Je kunt ook via de Nevobo app inloggen om bij jouw DWF formulier te komen. De Nevobo app kun je downloaden in de appstore: 'Volleybal.nl - Mijn Competitie'.