Nieuws

Winst in Amsterdam voor Laudame Financials Dames 1

Winst in Amsterdam voor Laudame Financials Dames 1

Na weer een week hard trainen mochten we zaterdag afreizen naar onze “klassieker”; Amsterdam tegen Rotterdam. We namen het op tegen US Amsterdam Dames 1. Voor ons de tweede competitiewedstrijd, voor US de eerste.

Om 17:45 ging het fluitsignaal af en werd de starting six omgeroepen; Lindy Schouten, Mila Konink, Noa Sonneville, Ellen Geraats, Jill van Rhee, Fleur van der Laan en Fuerra Everaert startten binnen de lijnen. De eerste paar punten vallen onze kant op en dat voelt goed. We spelen met veel plezier en sterk volleybal. Er wordt goed verdedigd en goed gebruik gemaakt van variaties. De eerste set winnen we dan ook met 25-20.

US kennende geven zij niet snel op en gaan zij er 2x zo hard in als de vorige set. In het begin gaat het gelijk op en blijft het spannend. We krijgen een goede serviceserie tegen waardoor US tot 6 punten uitloopt. Het verschil was groot en liepen wij vast in ons spel. Helaas gaat de tweede set verloren met 17-25.

Het staat weer 0-0 en kunnen we nog steeds winnen. Met nieuwe energie en nieuwe wissels gaan we derde set in. We beginnen goed, er worden weer mooie ballen gespeeld en er is gestreden voor elke bal. US heeft een sterke en lange blokkering waar we wat moeite mee hebben, het wordt steeds lastiger om hier doorheen te komen. Dankzij een goede serviceserie komen we weer op een voorsprong, maar weten we deze helaas niet te behouden. De derde set gaat naar US met 21-25.

Alles of niets in de vierde set. We draaien de rollen om; onze blokkering staat sterk en US heeft meer moeite om hier langs te komen. Met goede servicedruk maken we het US lastig en voor ons wat makkelijker. We hebben een kleine voorsprong en die willen dan ook graag behouden. Aan het einde van de set wordt Ellen Geraats als service wissel voor Fleur van der Laan gebruikt, waardoor we drie sterke verdedigers in het achterveld hebben. Dit pakt goed uit en winnen we de vierde set met 25-21.

Het staat 2-2 en we zijn gebrand om te winnen. Het gaat allemaal volgens plan; we scoren directe punten en wordt er veel geblokkeerd en veel verdedigd. Tegen de tijd dat we naar de andere kant mogen hebben we een voorsprong van 6 punten. De tweede helft van de vijfde set krijgen we helaas nog één service serie tegen maar weten wij het uiteindelijk af te maken. De laatste bal wordt uit geserveerd en winnen wij de laatste set én de wedstrijd.

Na afgelopen zaterdag hebben we onze winst binnen en dat is lekker. Zaterdag 7 oktober hebben we onze eerste thuiswedstrijd en willen we dit uiteraard voortzetten!