Nieuws

Veerkrachtig Laudame Financials VCN wint van Donki Sjot

Veerkrachtig Laudame Financials VCN wint van Donki Sjot

Afgelopen zaterdag kwam het gepromoveerde Donki Sjot dames 1 uit Den Dungen op bezoek in Capelle a/d IJssel. VCN keek met vertrouwen uit naar dit treffen want alhoewel de eerste wedstrijd van het seizoen werd verloren, wist VCN de twee wedstrijden daarna met goed spel  te winnen.

Coach Mark Jansen startte de eerste set met Lindy Schouten, Mila Konink, Tessa de Boer, Marijke Lammers, Jill van Rhee, Fleur van de Laan en natuurlijk libero Fuerra Everaert.

Donki Sjot had in deze set het betere van het spel en wist, met name door een effectievere aanval, op een ruime voorsprong te komen van 15-20. Coach Mark wisselde Noa Sonneville voor Tessa de Boer om de aanval te versterken én even later Ellen Geraats voor Fleur van der Laan om met haar serve meer druk te leggen. Dit plan werkte als een zonnetje en tot ieders verrassing wist VCN deze set met 25-23 te winnen.

De tweede set mocht Sonneville blijven staan. Donki Sjot bleek niet van slag door het verlies van de eerste set en wist aan het begin van de set weer een groot gat te slaan met een puntenverschil van zes (2-8). VCN moest wederom in de achtervolging. Met de dubbele wissel Lindy/Ellen en Mila/Bibian startte VCN net op tijd de inhaalrace. Met Noa als veel scorende aanvalster op de buitenkant & pipe en goed blokkerend werk van Jill en Fleur weet VCN ook deze set met 28-26 voor de neus van Donki sjot weg te snoepen.

Donki Sjot gaf zich echter niet gewonnen en ook in de derde set wisten zij weer een grote voorsprong te pakken van 7-14. Opnieuw moest VCN in de achtervolging. Met rake klappen van Mila, een wederom een effectieve dubbele wissel én Lisanne erin voor Jill wisten de dames van VCN wederom DonkiSjot hun wil op te leggen en wordt de wedstrijd gewonnen met 25-23.

Een mooie teamprestatie van VCN dames 1, die hun veerkracht na de wedstrijd een waardig vervolg gaven met hun moves op de dansvloer tijdens het Pretty in Pink feestje van VCN.

Volgende week houden we het lekker dichtbij huis en gaan we op bezoek bij Vollingo Dames 1 in Gouda. Tot dan!