Nieuws

VCN H1 wil met meer lef en energie de wedstrijd in gaan

Met meer lef en energie de wedstrijd in gaan.’ Dat kwam uit de bespreking na de wedstrijd tegen Volley Tilburg. Deze week tegen Zaanstad H1 hebben we dat ook laten zien: we beginnen sterk, er wordt hard gevochten en we weten met 27-25 de eerste set naar ons toe te trekken.

In de tweede set zakt de energie hier en daar wat weg. We creëren minder druk met de service en verdedigen mede daardoor ook minder. Zaanstad blijft stabiel de tweede set en we verliezen deze met 21-25.

Onze coach, Kasper, schudt ons goed wakker na de tweede set, en komt met een plan: Norandy als diagonaal in plaats van midden en Jim als passer/loper in plaats van diagonaal. Hiermee hoopt hij wat meer aanvalskracht te creëren. En dat blijkt goed te werken!

We beginnen met een enorme voorsprong van 8-0 aan de derde set. Echter werd deze voorsprong gedurende de set steeds kleiner, waarbij we het zelf niet weten af te maken en na een enorm spannende set, helaas Zaanstad de derde set meegeven met een eindstand van 28-30.

De strijd is echter nog niet gestreden en we waren niet van plan om het erbij te laten.
We beginnen scherp aan de vierde set, waarbij we een kleine voorsprong pakken.
Deze keer weten we die vast te houden met een stabiele servicedruk, goede keuzes van onze spelverdeler Jacco, en waar nodig een verdedigende actie met winst van de rally als resultaat. We slepen de vierde set eruit met 25-20!

De spanning loopt hoog op inmiddels, tijd voor de vijfde set, alles of niks.
Het gaat vanaf het begin vrij gelijk tegen elkaar op, beide teams draaien side-out, beide teams creëren druk met de service.

Uiteindelijk bij de stand van 11-11 begint de concentratie bij VCN helaas weg te sijpelen,
de passlijn krijgt het moeilijk, waardoor Zaanstad uitloopt naar 12-14. Ook bij de laatste bal konden we de pass niet goed onder controle krijgen, waarna de volgende actie resulteerde in een punt voor Zaanstad. 12-15. Game, set, match.

Over het algemeen hebben we ten opzichte van vorige week behoorlijk niveau laten zien. Wederom een stapje dichterbij overwinning. Er zat echter meer in, dus hard werken op de trainingen om toch de sets eruit te slepen, zeker als we beginnen met een grote voorsprong. Dat mogen we volgende week bewijzen als we om 19:00 in Meijel spelen tegen Peelpush H1.