Nieuws

VCN D3 haalt champagneflessen vast in huis

VCN D3 haalt champagneflessen vast in huis

De speelsters van VCN Dames 3 vormen een ongekende succesformatie. Het team van oud dames 1 speelsters en wat meiden van buitenaf begon vorig jaar met elkaar in de tweede divisie en promoveerde meteen. Ook dit seizoen is de selectie niet te stoppen; deze ongeslagen koploper kan aankomende zaterdag dan ook kampioen worden van de eerste divisie B.

,,We mogen het ‘kampioens-woord’ nog niet noemen van onze coaches, maar stiekem zijn we er achter de schermen al wel een beetje mee bezig. De champagneflessen zijn al ingeslagen,” vertelt Dominique van der Lee grinnikend. ,,De trainers zijn er volgende week ook niet bij, dus eigenlijk moeten we komende zaterdag in onze thuiswedstrijd wel presteren, zodat zij het feestje ook mee kunnen vieren.” 

Het derde vrouwenteam van VCN staat na 18 duels maar liefst 19 punten los van de nummer twee en 22 punten boven de nummer drie, die echter nog een wedstrijd tegoed heeft. En dus heeft de koploper uit Capelle aan den IJssel zaterdag genoeg aan een 3-1 zege. 

Drie VCN teams promotiekans

,,Het is wel een bijzondere situatie,” erkent Van der Lee, als ze kijkt naar de ranglijst. De aanvoerster duidt op het tweede team van VCN, dat de tweede plek bezet in hetzelfde klassement. ,,Dit jaar promoveert de top 3 van de eerste divisies naar de topdivisie. We hopen enorm dat ons tweede team ook in de top drie eindigt en we zo samen een niveau hoger kunnen gaan spelen. Belangrijk is dan wel dat ons eerste team in de top vijf van de topdivisie eindigt en naar de Superdivisie promoveert. Want drie teams in de topdivisie is misschien niet zo aantrekkelijk voor de club.”

Toe aan hoger niveau

Van der Lee en haar teamgenoten zijn in ieder geval – getuige de ongeslagen status van dit jaar – helemaal toe aan een stapje hoger. ,,We hebben eerder met elkaar bewust een stapje teruggedaan vanaf een hoger niveau. We trainen nu twee keer in de week en mocht je een keer echt niet kunnen, dan mag je afzeggen. Het is dus iets vrijblijvender dan spelen in een hoofdmacht. Dat betekent niet dat we er niet vol voor gaan. Iedereen heeft de mentaliteit om niets te willen missen, waardoor we soms zelfs teveel speelsters hebben voor een wedstrijd! Ik kijk erg uit naar ons kampioenschap, want dat kan ons nu echt niet meer ontgaan,” vertelt de middenspeelster. ,,Dan kunnen we volgend jaar lekker verder knallen met dit super leuke en sterke vriendinnenteam. Een perfecte combinatie!”