Nieuws

Laudame Financials VCN DS 1 wint van koploper AVV Keistad

Laudame Financials VCN DS 1 wint van koploper AVV Keistad

Na weer een week hard trainen mochten we het afgelopen zaterdag opnemen tegen AVV Keistad dames 1 die, afgelopen donderdag, kampioen is geworden. 

De eerste set begon moeizaam. We gaven punten weg en maakten te veel eigen fouten, dit resulteerde al snel in een achterstand. Wat eerst een achterstand van 3 punten was, werd al snel een achterstand van 10 punten. Op setpoint weten we er nog een serviceserie uit te halen en komen we uiteindelijk nog een beetje dichtbij. Niettemin werd de eerste set met 17-25 verloren. 

Na de slechte eerste set besloot coach Mark het spel om te gooien. Terug van blessures kwamen Noa Sonneville en Mila Konink binnen de lijnen, maar ook Lisanne Baak startte in het veld op de middenpositie. Dit pakte heel goed uit en werd er punt na punt gescoord. We verdedigden veel en toonden veel vechtlust. Door dit goede spel werden de tweede én derde set gewonnen met 25-14 en 25-13. 

In de vierde set kwam Keistad weer terug in haar spel en maken ze het ons moeilijk. Met een achterstand van 5 punten moet er voor elk punt hard gewerkt worden. Er wordt tussendoor gebruik gemaakt van verschillende wissels en ook dit pakt goed uit. We komen heel dichtbij, maar trekt de club uit Amersfoort de set naar hun toe. De vierde set wordt verloren met 23-25.

Tijd voor de beslissende vijfde set. Tot de kant wissel gaan we gelijk op tegen elkaar, pas nadat we gewisseld zijn creëren we een voorsprong. Deze voorsprong behouden we en winnen we de laatste set met 15-10. 

Door deze winst op de kampioen zijn we weer geëindigd binnen de top 5. Blij met de winst en klaar voor de volgende wedstrijd tegen Tilburg Dames 1.