Nieuws

Laudame Financials VCN DS 1 sleept belangrijke punten binnen tegen VollinGo

Laudame Financials VCN DS 1 sleept belangrijke punten binnen tegen VollinGo

Zaterdag 10 februari stond er weer een leuke wedstrijd op de planning. Om 18:00 mochten we het opnemen tegen Vollingo Dames 1 uit Gouda. De uitwedstrijd tegen Vollingo hadden we 0-3 verloren en hadden we nu wat recht te zetten.

De wedstrijd werd gestart met Ellen Geraats, Marijke Lammers, Tessa de Boer, Jill van Rhee, Fleur van der Laan, Lindy Schouten en Fuerra Everaert binnen de lijnen. Het begin van de eerste set liep voorspoedig en wisten we al een kleine voorsprong te creëren. De punten werden goed afgemaakt en waren we scherp aan het net. Vollingo komt steeds dichterbij en wordt het toch nog heel spannend; we winnen de eerste set met 27-25.

Door naar set twee; we beginnen de set gelijk sterk. Scherp aan het net en wordt er goed verdedigd. Dankzij een stabiele service serie van Van der Laan creëert VCN een flinke voorsprong. We gaan verder waar we gebleven waren en scoren punt voor punt. Vollingo komt nog even terug door middel van een serviceserie maar winnen wij de set met 25-15.

In de derde set waren we gebrand om hier gelijk de laatste van te maken. Ondanks dat we ons best deden kwamen we maar niet op een voorsprong en juist op een achterstand. Coach Jansen kiest voor een slimme wissel met Maud Weernekers en komen ook Bibian van Wetering en Iris Kerkhof in het veld. Zij scoren de nodige puntjes en komen we weer op gelijke stand. Aan het einde van de set wordt Van Wetering ingezet op de diagonaal en scoort zij hiermee ook het winnende punt. De wedstrijd tegen Vollingo wordt met 3-0 gewonnen en staan wij hierdoor weer op een mooie vijfde plek binnen de competitie.

Komende twee weken staan er geen wedstrijden op de planning, maar blijven we hard trainen en zijn we 2 maart weer aan de beurt. We reizen dan af naar Warmenhuizen en nemen we het op tegen Bejo/Dinto dames 1.