Nieuws

Laudame Financials VCN DS 1 grijpt net naast winst tegen Ledûb

Na een week met goede trainingen en teambuilding starten we op zaterdag 21 januari de wedstrijddag met een gezellig gezamenlijke lunch terwijl we de meiden uit het tweede aanmoedigen. De voorbereiding wordt gestart door de weldoordachte strategieën van coach Anne Meijnderts en iedereen was er klaar voor om het tegen Ledub op te nemen!

De wedstrijd ging van start en Ledûb was er duidelijk ook klaar voor. Ze spelen aanvallend erg sterk en wij kregen in set 1 helaas geen grip op hun service. We vechten hard, maar de set gaat met 25-19 naar de meiden uit Budel.

De tweede set weten we ons goed te herpakken, vechten we keihard voor elke bal en krijgen we steeds meer grip op de wedstrijd. Met de sterke blokkering van invalster Dominique van der Lee kreeg de verdediging de harde ballen van Ledûb steeds meer onder controle en konden we meer ons eigen spel gaan spelen. Inmiddels bepalen wij het tempo van de wedstrijd en met veel vechtlust en teamwork hebben halen wij de tweede set binnen met 25-22!

De derde set was er eentje voor in de boeken; Ellen Geraats startte de set met een geweldige service serie en bracht het team van coach Meijnderts daarmee op een voorsprong van 11 tegen 0. Mede door veel servicedruk van alle speelsters van Laudame Financials VCN en mooie rally’s die in het voordeel van VCN eindigden, won VCN deze set met 25-6!

Inmiddels stonden we 2-1 voor in sets en konden we de overwinning al proeven, maar wij werden wel weer op scherp gezet door een toespraak van de assistent coach Mark Janssen. Ledûb wist dat het nu of nooit was om de wedstrijd nog in hun voordeel te draaien. Dit was ook te merken in de rally’s: beide teams lieten veel vechtlust zien. Toen het 24-18 stond in het voordeel van Ledub stonden de wisselspeelsters billenknijpend langs de kant. Alle koppies gingen op scherp en door goede invalbeurten en een serviceserie van Dominique van der Lee wisten we tot een voorsprong van 25-24 terug te komen. Helaas belonen we onszelf niet, en ging de vierde set naar Ledub en stond het weer 2-2.

Het kwam allemaal aan op de laatste set. Iedereen stond op scherp en was keihard aan het knokken voor die welverdiende overwinning. Helaas schakelt Ledûb in de vijfde set nog één tandje bij en kunnen we hen niet bij blijven. Met 12-15 gaat de laatste set en daarmee de winst van de wedstrijd naar Ledûb.

Ondanks het verlies zijn we als team toch trots op het spel en de vechtlust die we hebben laten zien. Deze vechtlust gaan we meenemen naar de bekerwedstrijd op woensdag 25 januari tegen Sliedrecht Sport dames 1 in de Oostgaarde om 20:30. We kunnen jullie aanmoediging hard gebruiken dus hopelijk zien we jullie allemaal daar!