Nieuws

Laudame Financials VCN Dames 1 laat Sliedrecht Sport Dames 2 er met de winst vandoor gaan

Laudame Financials VCN Dames 1 laat Sliedrecht Sport Dames 2 er met de winst vandoor gaan

Afgelopen zaterdag mochten de dames van VCN Dames 1 in Sliedrecht de “derby” spelen tegen dames 2 van Sliedrecht. Een belangrijk duel in de hevige strijd die gaande is voor een plek bij de eerste vijf van de topdivisie B en dus promotie naar de “super topdivisie”.

Laudame Financials VCN dames 1 begon met zeer veel overtuigingskracht, service geweld en aanvallende power. Sliedrecht leek overrompeld en stapelde fout op fout. Afgetekend won VCN deze set met 21-25.

De tweede set begon Laudame Financials VCN dames 1 met dezelfde vechtlust en spirit waarmee het de eerste set was geëindigd. Wederom met veel service geweld en een goede block-defense legde VCN haar wil op aan Sliedrecht. De VCN aanvalsters scoorden naar hartelust en al snel was het 19-25.

Niemand weet wat er precies gebeurde, maar vanaf de derde set waren de rollen ineens volledig omgedraaid. Nu was het Sliedrecht die met scherpe services diverse series wist te realiseren en VCN tot wanhoop dreef met hun block-defense, waardoor VCN de bal nauwelijks meer op de grond kreeg. Het resultaat? 25-16 in de derde set en 25-17 in de vierde set voor Sliedrecht.

Desondanks had VCN bij de start van de vijfde set toch nog de mogelijkheid de winst te pakken en daarmee 2 belangrijke punten. Helaas voor VCN ging Sliedrecht met volle kracht door waar het gebleven was en stond VCN al snel op grote achterstand. Een schamele 4 punten wist VCN slechts in deze set te vergaren. 15-4

Volgende week komt de koploper, AVV Keistad 1, bij ons op bezoek. Met thuisvoordeel gaan we dan natuurlijk weer voor de volle winst!