Nieuws

Laudame Financials VCN D1 wint in spannende pot tegen Dinto D1

Na de 0-3 nederlaag van vorige week waren de dames van Laudame Financials VCN gebrand om weer een goede wedstrijd neer te zetten. Vanuit het pittoresk Warmenhuizen kwam het gepromoveerde Bejo/Dinto Dames 1 op bezoek.

De wedstrijd wordt gestart met Noa Sonneville. Marijke Lammers, Mila Konink, Jill van Rhee, Fleur van der Laan, Lindy Schouten en Fuerra Everaert. Dankzij een sterke service-serie van Schouten pakken we een goede voorsprong. Dinto heeft het lastig en krijgt de bal niet goed verdedigd aan hun kant. We staan scherp aan het net en laten goed volleybal zien. Met een redelijk snel tempo wordt de eerste set uitgespeeld en gewonnen met 25-17.

Tweede set worden de rollen omgedraaid en hebben wij het lastig met de service van Dinto. We creëren een achterstand en moeten hard werken voor onze punten, het staat 08-16 in het voordeel van de tegenstander. Coach Mark Jansen kiest voor een dubbele wissel om verandering in het spel te brengen. Ondanks de flinke achterstand weten we tegen te komen en de rollen om te draaien. Door hard te vechten voor elke bal winnen we de set met 25-22.

De derde set beginnen we zoals we geëindigd zijn. Er wordt goed spel laten zien met lange rally’s, voor elke bal wordt gestreden. Ook zit de blokkering er goed in. Tegen het einde worden we wat slordiger waardoor we belangrijke punten mislopen. Hier maakt Dinto gebruik van en trekt de set naar zich toe. We verliezen met 20-25.

Het staat 2-1 in sets en hoeven we er nog maar eentje uit te slepen voor de winst. In het begin van de set gaan we gelijk op. Er wordt veel verdedigd en proberen we gaatjes te vinden om te scoren. We hebben moeite met scoren en komen we er niet goed uit. Lisanne Baak, onze vedette uit dames 3, valt in op de middenpositie en haalt er nog een blokkering uit, maar het is niet genoeg. Ook deze set wordt door Dinto gewonnen met 20-25.

De laatste en beslissende set. Het is nek aan nek en wordt er door beide teams alles gegeven om de punten te pakken. Vóór de kantwissel pakken wij de voorsprong. De laatste wissels worden nog ingezet en maken we het spannend; maar de wedstrijd wordt gewonnen door ons. De vijfde set eindigen we met 16-14.

Het was een spannende wedstrijd waarin we hebben laten zien wat vechtlust is. Volgende week reizen we af naar Amsterdam en nemen we het op tegen Armixtos Dames 1. Tot dan!