Nieuws

Laudame Financials VCN D1 start 2023 met winst

Een goed begin van de tweede helft.

Zaterdag 14 januari reisden we af naar Amersfoort en mochten we het opnemen tegen de dames van AVV Keistad. We begonnen de wedstrijd gelijk met een lange rally. Deze rally verloren we helaas, net zoals de eerste set… We konden de eerste set niet ons eigen spel laten zien. Helaas waren we deze wedstrijd niet compleet en misten we twee teamgenoten wegens omstandigheden. Veel wisselopties hadden we daardoor niet en konden we alleen gebruiken maken van een dubbele wissel. De eerste set verloren we dan ook met 14-25. Deze set gelijk vergeten en door naar de volgende.

De tweede set begonnen we al gelijk wat beter dan de eerste. De hele set bleven de standen vrij dicht bij elkaar. Marijke zat heel goed in de wedstrijd en wist bijna al haar punten te maken via het blok van de tegenstander. We hebben hier nog 19-18 achter gestaan en wisten vervolgens de set te winnen met 25-22.

In de derde set begonnen we gelijk weer lager dan ons niveau. We begonnen hier dan ook met een 2-6 achterstand. Dit liep ook door tot een 16-10 achterstand. Keistad verdedigde goed en maakten hun transities dan ook af. Er werd een dubbele wissel gedaan aan onze kant en zo wisten we weer terug te vechten naar 16-14. Maar dat was niet genoeg. Keistad bleef sterk en wist het 21-16 te kunnen maken. Onze service druk viel hier een beetje weg, maar dat wisten we weer terug te kunnen halen. Zo werd het namelijk 23-23. Spannende set. Wij maakte uiteindelijk de minste fouten en wisten de set met 27-25 te winnen.

De laatste set begonnen wij met een 6-2 voorsprong. Ook wel is lekker. Maar Keistad wist zich terug te vechten naar 6-6. Wij wisten hierna wel weer wat puntjes te pakken door een service serie (18-12), maar ook toen kwam Keistad weer terug (20-19). Ook deze set werd nog spannend met lange really’s op het einde. Wij bleven als team sterk en wisten ook deze set binnen te pakken met 26-24. Dit betekende een goede start van de tweede helft met een 3-1 winst.