Nieuws

Laudame Financials VCN D1 niet door in de Nationale Beker

Het weekend van 21 oktober bestond niet alleen uit de tweede ronde van de nationale beker, maar ook stond het teamweekend gepland. Nadat we vrijdagavond en zaterdagochtend de eerste activiteiten hadden gedaan, gingen we terug richting Rotterdam en mochten we bij Sliedrecht Sport de bekerwedstrijden spelen.

Inter Rijswijk
Nadat de wedstrijd voor ons wat was uitgelopen startten we iets later dan gepland en nemen we het op tegen Inter Rijswijk Dames 1, extra leuk; bijna de helft van het team heeft voorheen óók bij Inter Rijswijk gespeeld. De Eerste-divisionist had hiervoor 3-1 gewonnen van Sliedrecht Sport Dames 2 waardoor de sfeer er voor Inter Rijswijk goed in zat. De eerste wedstrijd doen twee bekenden mee; Laura Brouw-Kerkhof en Dominique van der Lee kwamen ons versterken op de midden positie. We hebben gelijk goed gebruik van ze gemaakt en hebben ze de hele wedstrijd mogen spelen.

De eerste set startten we stabiel en hebben we Inter Rijswijk goed onder druk. Er word veel gebruik gemaakt van dubbele wissels en loopt dit verder ook goed. We laten mooie dingen zien en winnen we de eerste set. In de tweede set hebben we helaas een service serie tegen waardoor we op een kleine achterstand komen. We weten deze achterstand nog tegemoet te komen maar is het niet genoeg. Helaas word de tweede set verloren. De derde en vierde hebben we het verder zakelijk gehouden en goed afgesloten met een overwinning. De wedstrijd tegen Inter Rijswijk Dames 1 word gewonnen met 3-1.

Sliedrecht Sport
We nemen afscheid van Laura en Dominique, en mogen onze eigen middens optreden. Degene die de vorige wedstrijd niet of weinig gespeeld hebben gaan snel door naar de warming up, de volgende wedstrijd start een half uur later. We nemen het op tegen Sliedrecht Sport Dames 2, alvast een mooi voorproefje voor de competitie.

We beginnen minder scherp dan de vorige wedstrijd en dit resulteert in een achterstand. We spelen rommelig en hebben moeite met scoren. Helaas verliezen we de eerste set en gaan we snel door met de tweede set. In de tweede set laten we weer zien wat we goed kunnen. Er wordt meer gescoord en ook meer geblokkeerd. De tweede set winnen wij dan ook. De derde en vierde set gaat een beetje zoals de eerste; Sliedrecht verdedigd veel en hebben we veel moeite om grip te krijgen op de midden. We komen steeds dichterbij maar is het helaas niet genoeg. De rollen worden omgedraaid en verliezen wij de wedstrijd 1-3.

Aan het einde wordt het nog spannend; alle drie de teams hebben een wedstrijd gewonnen met 3-1 en een wedstrijd verloren met 1-3. Het gaat dus nu om de punten. We horen gejuich van de kant van Sliedrecht en heeft Sliedrecht met maar vier punten meer gewonnen waardoor ons bekeravontuur stopt.

Snel de kleedkamer om te douchen en om te kleden. We eten gezellig nog even in de kantine van Sliedrecht en gaan daarna terug naar Breda om daar onze laatste activiteit te beginnen; stappen in Breda.