Nieuws

Laudame Financials VCN D1 geeft geen punten weg in Capelle

Na twee uitwedstrijden was het eindelijk tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen! Afgelopen zaterdag kwam Spaarnestad Dames 1 op bezoek. 17:45 ging het fluitsignaal af en startte de wedstrijd.

De eerste set begon met Jill van Rhee, Fleur van der Laan, Noa Sonneville, Ellen Geraats, Mila Konink, Lindy Schouten en Fuerra Everaert binnen de lijnen. Na een fanatieke warming up beginnnen we aan de wedstrijd, met dezelfde energie als voorheen. We doen alles goed via het blaadje, die in de voorbespreking nog is doorgenomen, en weten we waar we moeten scoren. We laten onze kwaliteiten goed zien en winnen al vrij snel de eerste set met 25-21.

De overwinning van de eerste set smaakt naar meer, tijd voor de tweede set. We beginnen hier net zo goed als de vorige set en scoren we veel. Er wordt veel geblokkeerd, gestreden voor elke bal en voor elkaar, als team, werken. Dankzij een prachtige serviceserie van Jill van Rhee creëren we een ruime voorsprong en winnen we de tweede set met 25-18.

Na de twee gewonnen sets hoeven we er nog maar eentje binnen te slepen voor de winst, maar het is én blijft de derde set. De ‘beruchte’ derde begint gelijk met een goede service vanaf Spaarnestad, waardoor we al een kleine achterstand van 5 punten creëren.  Niks om ons al zorgen over te maken. We gaan door met ons spel maar hebben wel meer moeite met scoren, Spaarnestad staat goed te verdedigen en vallen veel aan. We komen dichterbij, maar helaas is het niet genoeg. Deze set verliezen we met 18-25.

Vorige set vergeten en dan de wedstrijd afmaken in de vierde set. We beginnen gelijk fel en gaan er volle bak in. Spaarnestad denkt hier precies hetzelfde over, het is namelijk nog een spannende laatste set. Tot het einde lopen we gelijk op en blijven beide teams vechten tot het laatste punt, wat zorgt voor lange rally’s. Dankzij goede variatie in het spel weten we een klein gaatje te creëren in de stand. Het blijft spannend tot het einde; er wordt nog een ‘uit’ geslagen bal ‘in’ gegeven waardoor we nog een puntje langer moeten door gaan, maar uiteindelijk winnen wij de vierde set met 25-22.

Het was leuke, spannende wedstrijd en zijn we super blij met het resultaat. Door deze drie punten staan we op een mooie vijfde plek in de competitie. Dit volhouden en meenemen naar de  bekerwedstrijden van 21 oktober.