Nieuws

Laudame Financials VCN D1 blijft ongeslagen in de Oostgaarde

Na het verlies van vorige week hadden we deze zaterdag wat recht te trekken met onszelf. Afgelopen zaterdag kwam Sliedrecht Sport Dames 2 langs in de Oostgaarde, waartegen het altijd een spannende wedstrijd is. Ook dat is deze keer weer gebleken.

De wedstrijd wordt gestart met Jill van Rhee, Fleur van der Laan, Tessa de Boer, Noa Sonneville, Lindy Schouten, Mila Konink en Fuerra Everaert binnen de lijnen. We starten de wedstrijd prima en houden het spel netjes. Sliedrecht zet meer druk en komen wij lastig door de rotatie heen. Helaas creëren we een achterstand en komen we deze niet meer tegemoet. De eerste set gaat verloren met 19-25.

Tweede set gaan we er weer opnieuw in. De blokkering staat goed en zijn we scherp aan het net. Ook worden er veel ballen door geslagen en directe punten gemaakt. Schouten zet een lastige serviceserie neer en zorgt zo voor een ruime voorsprong. Sliedrecht komt niet meer in de buurt en winnen wij de tweede set met 25-17.

Het staat weer 0-0 en kunnen we de wedstrijd omdraaien in ons voordeel. Ondertussen is vedette Laura Brouw-Kerkhof binnen de lijnen gekomen op het midden voor een sterke blokkering. Het is een spannende set waarbij beide ploegen het elkaar moeilijk maken. Het is nek aan nek, maar helaas weet Sliedrecht het ons de laatste 3 punten moeilijk te maken waardoor zij de set winnen met 25-22.

Op naar de beslissende set; wint Sliedrecht of halen wij de vijfde set er uit? Ook hier is het weer spannend en lopen we gelijk op. Coach Jansen maakt veel gebruik van dubbele en service wissels voor variatie in het spel en dit pakt uit. Het zit weer vlakbij elkaar, maar wij pakken de vierde set met 25-23.

De vijfde set is aan de beurt. Hier creëren we dankzij goede service druk een voorsprong en heeft Sliedrecht moeite met terugkomen. We zijn scherp aan het net en fel in de aanval, ook wordt er goed verdedigd. Dit resulteert in een setwinst van 15-10 waarmee we de wedstrijd 3-2 winnen!

Het was weer een, altijd, spannende en leuke wedstrijd tegen Sliedrecht. En deze winst zorgt ervoor dat we niet alleen een mooie vijfde plek in de competitie hebben, maar ook onze ongeslagen status in de Oostgaarde behouden! Volgende week reizen we af naar het mooie Budel en spelen we tegen Ledub Dames 1.