Nieuws

Laudame Financials Dames 1 trapt af in Nijmegen

Na weken voorbereiding en oefenwedstrijden stond zaterdag 23 september de eerste competitiewedstrijd op de planning. Om 18:45 werd het fluitsignaal gegeven in Nijmegen en speelden we tegen het onbekende Pegasus. Vorig seizoen eindigde Pegasus op een tweede plek in de Eerste Divisie en promoveerde daarmee naar de Topdivisie.

De eerste set startten we met Jill van Rhee en Fleur van der Laan op de middenpositie, Ellen Geraats en Tessa de Boer op de passer-loper, Mila Konink op de diagonaal, Lindy Schouten als spelverdeler en Fuerra Everaert als libero. We begonnen de set stabiel en liepen we gelijk op. Pegasus had een goede verdediging en een stabiel block waardoor we in de loop van de set meer moeite kregen. Het werd allemaal wat slordiger en helaas gingen de eerste set verloren met 19-25.

Tweede set is het tijd voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Er is nog niks verloren en gaan we er opnieuw voor. In deze set ging het allemaal iets soepeler als de vorige set. We beginnen het spel van Pegasus te herkennen en kunnen we hierop schakelen. Het gaat beter, maar niet goed genoeg. Deze set gaat ook verloren met een stand van 21-25.

In de derde set hebben we niks meer te verliezen en gaan we er volledig voor. Het spel verloopt niet zo soepel als de vorige set en komen we op een gegeven moment op een flinke achterstand. Hoofd koel houden en vechten tot het laatste punt. Dankzij een goede serviceserie komen we op gelijke stand met Pegasus en kunnen we vanaf daar weer opnieuw werken. Tot het laatste punt is het spannend en wordt de set gewonnen dankzij een blokkering. De set eindigt in een 28-26 overwinning voor VCN.

Met de vechtlust van de derde set beginnen we ook die vierde set. Voor elk punt wordt gevochten en staat er een goede verdediging. Ook staat de blokkering goed. We krijgen niet alleen Pegasus stil, maar ook de tribune. We laten Pegasus nog een beetje terugkomen maar winnen de set met 25-18.

We beginnen weer opnieuw in de laatste en beslissende set. We komen op een kleine achterstand in de eerste helft van de set, niets waar geen verandering in gebracht kon worden. Helaas pakte dit niet goed uit en kregen we serviceserie tegen van Pegasus. Het verschil was dusdanig groot dat de stand eigenlijk al bepaald was. De laatste set word verloren met 05-15.

In de eerste competitiewedstrijd van het jaar mooie dingen laten zien, maar ook ruimte voor verbetering. Niet het gewenste resultaat, maar wel trots op hoe we het nog hebben kunnen omdraaien. Volgende week nieuwe kansen tegen US Amsterdam Dames 1!