Nieuws

Heren 1 toont strijdkracht in vijfsetter

Heren 1 toont strijdkracht in vijfsetter

Heren 1 heeft zaterdag in eigen huis in vijf sets van Prima Donna Kaas weten te winnen. 

De mannen van trainer/coach Ferry van Hal verloren de eerste twee sets en leken in de derde set opnieuw op verlies af te stevenen, maar wisten de wedstrijd toch nog op het nippertje om te draaien en winnend af te sluiten. 3-2 (21-25, 18-25, 29-27, 25-14, 15-12)

Precies een maand geleden (11 februari) stonden dezelfde mannen in dezelfde sporthal tegen elkaar. De uitslag was toen 3-2 winst voor de thuisploeg. Kunnen onze heren deze uitslag na vier verloren wedstrijden evenaren?

In set 1 gaat de stand tot 8-8 aardig gelijk op, maar dan begint PDK toch uit te lopen. We doen ons best, maar weten het niveau van PDK niet bij te benen en komen niet verder dan 21-25.

Set twee beginnen wij met een voorsprong, maar deze geven we helaas al snel uit handen vanaf 7-7. PDK maakt optimaal gebruik van het feit dat wij het spel steeds nét niet weten af te maken en haalt met 18-25 ook de tweede set binnen. 

De B-poule is voor ons nu toe nog niet erg succesvol gebleken, wordt dit de vijfde verloren wedstrijd op rij? In de derde set lijkt het er wel op. We kijken tot maar liefst 21-21 tegen een achterstand aan, maar dan zetten we toch nog alle zeilen bij. Er zijn drie setpoints voor nodig, maar dan is de setwinst toch voor ons! 29-27

De vierde set, weten wij het niveau door te trekken? De stoomtrein blijkt aardig op gang, toont ook het telbord. PDK kijkt tegen een achterstand van acht punten aan en wij hebben een comfortabele voorsprong die de gehele set volgehouden wordt. Het lijkt aan de kant van de bezoekers niet meer te lukken. Wij pakken de set met 25-14 en spelen er een vijfde set uit. 

In de vijfde set lijkt PDK toch iets te zijn hersteld en pakt direct een voorsprong van vier punten. Wij laten het er echter niet bij zitten en sprokkelen ook wat punten bij elkaar. Vanaf de kantwissel zijn wij er klaar mee. We weten vrij gemakkelijk te scoren en brengen PDK steeds meer in de problemen. Op 15-12 weet passer/loper Cain de tegenstander de fout te laten maken en zo mogen wij de eerste winst in de b-poule noteren!

Volgende week hebben de heren een weekje rust, waarna op 29 maart de eindsprint van dit seizoen in wordt gezet.