Nieuws

Heren 1 speelt eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Heren 1 speelt eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Vorige week zijn we de competitie begonnen met een 3-1 verlies tegen Gemini-Kangeroes en achteraf bleef het gevoel hangen dat er meer in had gezeten. Daarom waren we er dit weekend flink op gebrand om Volley Tilburg, de amateurkampioen van vorig seizoen, het vuur aan de schenen te leggen.

Helaas kwam er 's ochtends het bericht dat Friso niet fit genoeg was om te spelen door een nekblessure. Gelukkig waren Mattijs (longontsteking) en Daan (enkel) er weer bij na langere afwezigheid.

We begonnen de wedstrijd niet scherp en vooral serverend lukte het niet om Tilburg aan het wankelen te krijgen. Tilburg lukte het wel om series te maken en met 17-25 werd de eerste set verloren.

Tussen de sets door maakte coach Kasper ons duidelijk dat de servicedruk omhoog moest. Alles of niets, dat was de opdacht. En nadat we vorige week Gemini onder druk kregen lukte dat nu ook bij Tilburg. Daardoor werd het spel voorspelbaarder en lukte het al snel om een voorsprong op te bouwen van 7-2. Tilburg kwam daarna terug en tot 19-19 liep het gelijk op. Bij 20-19 werd Estiven het veld in gewisseld om te gaan serveren voor Nino en hij liet direct zien waarom. Pas bij 23-19 lukte het Tilburg om weer een punt te pakken. Toch lukte het ondanks een setpoint voor VCN op 24-23 niet om door te drukken en ook deze set ging verloren. 26-28 voor Tilburg.

De koppies niet laten hangen en door naar de volgende set. Het vertrouwen dat het kan is er in ieder geval. De 3e set is vergelijkbaar met de 2e. Al snel staan we voor met 9-5. Deze voorsprong blijven we houden tot we met 20-16 de big points in gaan. Een aantal fouten aan onze kant samen met goed blokkeerwerk van Tilburg zorgt ervoor dat ze langszij kunnen komen en de 3e set uiteindelijk met 22-25 verloren gaat.

Achteraf beklijft het gevoel van trots dat we een goede ploeg als Tilburg delen van de wedstrijd niet alleen bij kunnen houden, maar zelfs de wil op kunnen leggen. Daarnaast is er ook zeker teleurstelling dat het ons, net als vorige week, nog niet lukt om op de beslissende momenten door te drukken.

Er zijn nog genoeg stappen te zetten, dus de komende week gaan we hard trainen voordat Merkala Zaanstad zaterdag om 20:00 bij ons op de stoep staat.