Nieuws

Heren 1 oppermachtig tegen Sliedrecht Sport

Heren 1 was zaterdagavond in 3 sets te sterk voor Sliedrecht Sport. Het team van coach Ferry van Hal wist de thuisploeg in twee sets steeds op comfortabele afstand te houden en kwam in de derde en beslissende set tot twee keer toe knap terug na achterstand.

Sporthal De Basis is vanavond het toneel voor een nieuwe speelronde in de eredivisie heren. Voor de meeste teams was het vandaag al de tweede dag deze week dat ze in actie kwamen.

Sliedrecht Sport opent de wedstrijd met een voorsprong van twee punten. Middenman Denny weet dit echter snel om te draaien en brengt ons met zijn serviceserie al snel op 2-7. We laten sterk, stabiel spel zien en houden Sliedrecht daarmee op afstand. 22-25

Set twee. Nu pakken we wel direct de voorsprong en kent de set verder een soortgelijk verloop als de eerste. Sliedrecht Sport doet er alles aan om mee te kunnen draaien, maar het lijkt niet te lukken. Aan onze kant valt juist alles op zijn plek en strijden we samen naar winst in deze set. Ook set twee eindigt in 22-25.

De - altijd lastige - derde set volgt. Even lijkt het alsof de wedstrijd toch een vierde set gaat krijgen, want hier pakt Sliedrecht toch ineens een flinke voorsprong. Maar wij tonen veerkracht en vechten ons terug in de set. We komen op 10-10 en lopen vervolgens weer uit. Op 19-19 komen we  elkaar weer tegen voor een bloedstollende eindfase boven de 20. Sliedrecht lijkt met 23-20 uit op een vierde set, maar scoren vanaf dan nog slechts een punt. Wij leveren genoeg strijd om de winst te pakken en tonen ons vandaag oppermachtig in deze verrassend spannende wedstrijd. De drie punten gaan mee naar Capelle aan de IJssel!

Volgende week zaterdag spelen we weer in eigen huis. Orion komt dan op bezoek in Sporthal Oostgaarde, de wedstrijd begint om 20:30 uur.