Nieuws

H1 strijdend ten onder in Groningen

Heren 1 verlaat Groningen zondagmiddag zonder punten, maar Samen Lycurgus kreeg de wedstrijd zeker niet cadeau. De mannen toonden strijdkracht en sterk volleybal, maar wisten het boven de 20 helaas niet af te maken. Het werd 3-0 (25-20, 25-20, 25-17).

Ook deze week moet coach Ferry van Hal het nog steeds met een libero én een spelverdeler minder doen. en spelverdeler hopen binnen afzienbare tijd weer inzetbaar te zijn.

We komen in de eerste set sterk uit de startblokken. Na de eerste vier punten komen we op voorsprong en houden dit tot 6-7 vol. Lycurgus neemt dan de voorsprong over, maar wel met de hete adem van ons in de nek. De set eindigt op 25-20 met een fout aan de kant van Lycurgus, maar de arbitrage beslist in het voordeel van de thuisploeg. De discutabele beslissing zorgt voor veel ophef aan beide kanten.

Een woordenwisseling tussen beide coaches tijdens de kantwisssel zorgt ervoor dat wij de set al op 1-0 achterstand beginnen vanwege een rode kaart voor Ferry. Met een wissel op het midden en de passer/loper weten we in deze set geen voorsprong te pakken, maar laten we ook hier weer solide spel zien en zitten we Lycurgus op de hielen. Ook deze set eindigt in 25-20.

Set drie begint voor ons met sterk gewijzigde basis ten opzichte van de eerste set. Ook hier vechten we voor wat we waard zijn, maar Lycurgus blijkt toch duidelijk sterker. De afstand is in deze set groter, Lycurgus weet de set en daarmee de wedstrijd dan ook op 25-17 al af te sluiten.

Het sterke spel van vandaag belooft twee mooie wedstrijden voor komende week. Aanstaande woensdag staat er een thuiswedstrijd tegen Numidia VC Limax in sporthal Oostgaarde op het programma. Drie dagen daarna reizen we af naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen de nummer 7 op de ranglijst, VoCASA.