Nieuws

H1 pakt volle punten in Nijmegen

H1 pakt volle punten in Nijmegen

Heren 1 wint afgelopen zaterdag 1-3 van VoCASA in Nijmegen. De ploegen bleken aardig aan elkaar gewaagd. De stand ging in alle vier de sets zeer gelijk op, maar het was uiteindelijk heren 1 dat aan het langste eind trok; 20-25, 24-26, 25-21, 23-25. 

Een volle bank vandaag aan onze kant. Libero Rogier is nog niet volledig hersteld, maar sluit wel aan. Sam en Jari dragen, net als afgelopen woensdag, allebei het liberoshirt. Ook Mitchel en Richard zijn er vandaag bij!

We beginnen de wedstrijd in de eerste set niet sterk en starten met een achterstand. We weten ons echter snel terug te vechten op de service van Cain en geven de voorsprong daarna niet meer uit handen. VoCASA probeert aansluiting te vinden, maar wij bouwen de voorsprong steeds verder uit en weten de eerste set met 20-25 binnen te slepen.

In set twee is het sterke begin er wel, maar al snel krijgen we een serviceserie te verwerken die de stand weer op 5-5 brengt. VoCASA pakt de leiding en op 9-7 is er een time-out aan onze kant nodig. Na deze time-out volgen maar liefst vijf foute services. Uiteindelijk is het Lennaert die als eerst van de twee ploegen de bal weer netjes over het net en binnen de lijnen weet te krijgen. We blijven in elkaars kielzog en houden de stand aardig gelijk. Ook boven de 20 neemt geen van beide ploegen echt de leiding, maar zijn wij uiteindelijk degenen die tweemaal meer weten te scoren. 24-26

Set drie, weten we het hier in één keer af te maken? Ook deze set kent weer geen echte leider. Hoewel het er even op lijkt dat wij halverwege de leiding pakken, is het toch VoCASA dat ineens op blijkt te staan boven de 20. Vanaf 23-19 weten we nog slechts twee keer te scoren en pakt VoCASA de setwinst met 25-21.

Set vier kent een rommelig begin met lange rally’s. We achtervolgen elkaar weer op het scorebord, waardoor een vijfde set niet ondenkbaar lijkt. Na 20-20, 21-21 en 22-22 trekken wij toch uiteindelijk aan het langste eind. Met 23-25 pakken wij set- én matchpoint in één! Er gaan drie punten mee naar Capelle!

De drie gewonnen punten van vandaag zorgt voor een langverwachte verschuiving in het rechterrijtje van de eredivisie. Wij zijn eindelijk van de laatste plek af. De wedstrijd tussen Samen Lycurgus en Taurus op zondag zal bepalen waar deze speelronde ons uiteindelijk op de ranglijst brengt. Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma, voordat de play-offs beginnen!