Nieuws

Een moeizame start van het nieuwe jaar

Na twee weken volleybal vrij te zijn geweest mochten de dames van Laudame Financials VCN Dames 1 het veld weer in. Zaterdag 13 januari stond de eerste wedstrijd van het jaar 2024 op de planning en kwam US Amsterdam op visite.

De eerste set werd gestart met Marijke Lammers, Tessa de Boer, Ellen Geraats, Lindy Schouten, Jill van Rhee, Fleur van der Laan en Fuerra Everaert binnen de lijnen. De wedstrijd begon voortvarend en scoorde we veel punten. We lieten sterk spel zien en stond de verdediging goed. Met een goede service weten we een voorsprong te creëren en trekken we de wedstrijd naar ons toe. De eerste set wordt gewonnen met 25-18.

In de tweede set draaiden US de rollen om. Aan de overkant stond een sterke service met een sterk blok in combinatie. Hier kwamen we lastig doorheen en moesten we vechten voor elk punt, maar kwam er niks uit. Hier kwam ook bij kijken dat Noa Sonneville geblesseerd het veld uit ging. Dit was niet onze set en gaan we snel door naar de volgende. Deze wordt verloren met 10-25.

De derde set herpakken we ons. Vedette Laura Brouw-Kerkhof komt binnen de lijnen en scoort gelijk een paar mooie punten. We zijn actiever in het veld en verdedigen we meer. Ook staat de service-pass beter. Ondanks dat dit weer goed draait hebben we veel moeite met het hoge blok van US, hier verliezen we helaas punten mee. Ook de tweede set gaat naar US, dit keer met 18-25.

In de laatste set hebben we niks meer te verliezen en worden er een hoop dingen geprobeerd. Bibian van Wetering verplaatst zich naar de passer-loper in plaats van de spelverdeling. Ook komen er veel dubbele wissels in het spel, maar lijkt ook dit niet goed te werken. US is momenteel de sterkere ploeg, de laatste set gaat naar US met 17-25.

Een moeizame wedstrijd waar we niet ons eigen spel hebben laten zien. Met dit verlies van 1-3 zorgen we niet alleen voor een moeizame start van het jaar, maar zijn we ook onze “thuis ongeslagen” status kwijt. Hard aan de bak zodat we aankomende zaterdag een betere wedstrijd tegen Spaarnestad kunnen neerzetten.