Nieuws

Een lastige wedstrijd voor Laudame Financials VCN tegen VollinGo

Zaterdag 4 november mochten we optreden tegen Vollingo Dames 1 in Gouda, waarvan de uitwedstrijden altijd een lastige pot zijn. Ook was het een wedstrijd tussen de twee zussen Everaert, die beide libero zijn van de teams.

De eerste set werden Mila Konink, Ellen Geraats, Marijke Lammers, Jill van Rhee, Fleur van der Laan, Lindy Schouten en Fuerra Everaert in gezet om de wedstrijd te openen. Dankzij een goede serviceserie van Schouten kwamen we op een kleine voorsprong, al werd deze snel weer ingehaald door Vollingo. Tot de 15-15 gaan we gelijk op met de tegenstander, maar krijgen we het lastig door de goede service van Vollingo. We weten het niet af te maken en verliezen de eerste set met 19-25.

Ondanks verlies van de eerste set gaan we met goede moed de tweede set in. We beginnen opnieuw en gaan er vol tegenaan. Van beide kanten wordt er veel geblokkeerd en is het lastig om in één keer te scoren. Ook in deze set heeft Vollingo weer een sterke service en lukt het ons niet om daar goed op te anticiperen. We creëren een achterstand van 6 punten en doen we er alles aan om terug te komen. Er wordt gebruik gemaakt van een dubbele wissel wat zorgt voor weer wat nieuwe energie, maar is dit niet genoeg. De tweede set wordt verloren met 18-25.

We hebben nog een laatste kans om de wedstrijd om te draaien in ons voordeel. De derde set wordt gestart zoals we laatste zijn geëindigd. We weten de patronen van Vollingo te herkennen en kunnen onze blokkering daar goed op inzetten, er wordt weer veel geblokkeerd en verdedigd. Met alle vechtlust die we nog hebben wordt er gewerkt voor elke bal en komen we dichtbij, maar helaas trekt Vollingo de winst naar zich toe. De derde wordt met 23-24 verloren wat resulteert in een 0-3 verlies.

Helaas hebben we niet ons eigen spel kunnen neerzetten en zijn we teleurgesteld over het 0-3 verlies. Deze week weer hard trainen om zaterdag wel ons eigen spel neer te zetten tegen Bejo/Dinto Dames 1.