Nieuws

Drie keer is scheepsrecht voor Laudame Financials VCN Dames 1

Na weer een week hard trainen was het zaterdag tijd voor altijd leuke wedstrijd tegen de dames van Ledub. Na de afgelopen twee wedstrijden verloren te hebben, waren we extra gebrand om deze keer de winst binnen te slepen.

De eerste set werd gestart met Lindy Schouten, Tessa de Boer, Marijke Lammers, Ellen Geraats, Jill van Rhee, Fleur van der Laan en Fuerra Everaert. We houden ons de eerste set goed aan het tactisch plan en zorgen voor stabiliteit aan onze kant. Met goede service series zetten we de tegenstander onder druk en wordt de eerste set gewonnen met 25-21.

De tweede set bracht echter een wending; we worden flink onder druk gezet met een lastige service van Ledub. Het lukt ons niet om hier snel uit te komen en creëren een achterstand. Aan het einde van de set herpakken we ons, maar is het al te laat en verliezen we set met 17-25.

Derde set begonnen we weer opnieuw en gingen we meer variëren met de wissels. Ook kwam Laura Brouw-Kerkhof binnen de lijnen en zorgde zij voor de nodige blocks. We vechten terug in de derde set, maar moesten we toch de overwinning aan Ledub laten met een stand van 25-19.

In de vierde set moesten we moesten we hem maken om er een vijfde set uit te slapen. Er werd gebruik gemaakt van wissels en dit pakte goed uit. Bibian van Wetering kwam in het veld, niet alleen als spelverdeler maar ook als diagonaal. Ook werd er veel druk gezet vanuit de blokkering en scoorde we hier belangrijke punten mee.  We komen sterk terug met een overwinning van 25-20.

Klaar voor een spannende laatste set. Er zijn veel lange rally’s en wordt er veel verdedigd. Puntje voor puntje komen we dichterbij de winst. Met een prachtige ace van Lindy Schouten sluiten we de set af met een overwinning van 15-12. De wedstrijd wordt gewonnen met 3-2.

Aankomende zaterdag reizen we af naar Den Dungen en nemen we het om 20:00 op tegen Donki Sjot Dames 1.