Nieuws

3-2 WINST voor Laudame Financials VCN DS 1

Na twee flinke dompers in de twee laatste wedstrijden waren we 18 februari gebrand op het spelen van een goede wedstrijd tegen US! Het doel was als volgt: spelen zoals we onszelf kennen. Op gevoel, met overtuiging en vooral met plezier. En we kunnen je alvast vertellen, dat is zeker gelukt!

We moesten het helaas doen zonder onze Desy, die geblesseerd als assistent aan de kant moest zitten. Gelukkig hadden we vedette Lisa Vossen als reserve spelverdeler aan onze kant.

We begonnen een beetje ‘timide’ in de eerste set, we gingen eerst gelijk op, maar bij een achterstand van maar liefst 18-11, kwamen we mede door een goede invalbeurt van Lisa en Marijke nog terug en wisten we de eerste set te winnen met 26-24.

Tweede set konden we dit sterke spel niet doorzetten en verloren we helaas flink: 1-1 was de setstand. Begin derde set draaiden we het spel weer om: even de koppies bij elkaar om ons spel en de vechtlust weer aan te wakkeren met wat nieuwe energie in het veld: Lisa, Marijke en Noa begonnen in de opstelling. Complimenten voor deze meiden, want die kwamen ontzettend goed in. De derde set wonnen we met overtuiging: 25-17.

Ook de vierde set begonnen we sterk en hadden we constant een voorsprong, bij de big-points kwam US weer dichtbij. Maar, we leken de 24-22 te scoren door een mooie aanval (met duidelijke touché van US) van Marijke. Helaas zag de scheidsrechter dit anders en ging dit punt naar US. Dit gaf US net het zetje dat ze nodig hadden om door te pakken en we verloren deze set met 25-23. Dan het maar afmaken in de vijfde set! Deze speelden we met overtuiging en vechtlust, maar bleef spannend. Uiteindelijk wonnen we hem 16-14. YES!

We hebben een aantal belangrijke puntjes bij elkaar gesprokkeld en staan nu op een meer comfortabele 9e plek op de ranglijst. Nu even twee weken pauze om op te laden voor de laatste paar wedstrijden. We zien jullie graag in Haarlem op 11 maart als we een belangrijke pot spelen tegen Spaarnestad D1!