Maatwerkers/VCN H1 wint van sterk Peelpush

Maatwerkers VCN wint van sterk Peelpush

Een week na de uitoverwinning bij Zaanstad kwam Peelpush heren 1 uit Limburg op bezoek in de Oostgaarde. Lang hebben de mannen uit het zuiden tot het rijtje degradatiekandidaten behoord maar het lek lijkt boven te zijn en met een sterke reeks hebben zij zich in de subtop genesteld. Maatwerkers VCN leek zich dus op te mogen maken voor een pittig potje.

De eerste set werd sterker begonnen dan de afgelopen paar wedstrijden. Een kleine voorsprong werd in de beginfase opgebouwd waarna zich een boeiend volleybalgevecht ontspon. Peelpush had ons spel, net als Zaanstad vorige week, geanalyseerd en wist daarmee ons blok te ontwijken. Dit leidde tot een spannende en gelijkopgaande slotfase waarin enkele eigen fouten van Maatwerkers VCN leidden tot een 1-0 voorsprong voor de bezoekers.

De tweede set moet er door de koploper dus een achterstand ongedaan gemaakt worden. Iets dat dit seizoen nog niet eerder was voorgekomen in een thuiswedstrijd. De mannen van Maatwerkers wisten echter goed om te gaan met deze ongebruikelijke situatie. Enkele omzettingen in het blok en verdedigingen leidden tot meer grip op de aanval van Peelpush. Daarnaast wist men de foutenlast op belangrijke momenten lager te houden dan in de eerste set. Desondanks bleef Peelpush prima spelen wat ervoor zorgde dat VCN nooit écht afstand wist te nemen. Uiteindelijk bleek het spel van VCN goed genoeg voor een redelijk duidelijke 25-20 overwinning in set 2 en een 1-1 gelijke stand.

In de derde set en vierde set bleef het spelbeeld hetzelfde. VCN had vrijwel constant een kleine voorsprong maar wist nooit echt door te drukken en de set voortijdig te beslissen. Dat was niet altijd te wijten aan slordigheden van de thuisploeg maar ook zeker aan goed spel van de Limburgse bezoekers. Cain was – net als vorige week – met een goede invalbeurt weer belangrijk in de tweede helft van de wedstrijd. Dit leidde ertoe dat set 3 en 4 met 25-18 en 25-21 binnen gehaald werden en de wedstrijd uiteindelijk met een nette 3-1 werd gewonnen. Smetje was nog wel het uitvallen van Roland met een knieblessure.

Na een lange rustpauze tijdens de feestdagen kan geconcludeerd worden dat Maatwerkers VCN 2018 prima gestart is met 13 behaalde punten van de mogelijke 15. Daarbij is duidelijk geworden dat de tegenstanders het spel van VCN hebben geanalyseerd en het met aanpassingen in hun eigen spel het de koploper lastiger weten te maken dan in de eerste seizoenshelft.

Nu breken er voor VCN een paar zeer belangrijke weken aan met de twee wedstrijden tegen de directe concurrenten op het programma, te beginnen komende zaterdag (3 februari) thuis om 17:00 tegen Inter Rijswijk. Daarna is er een week rust waarna de verre uitwedstrijd tegen de andere concurrent, VC Voerendaal, op het programma staat. Komende twee wedstrijden kan Maatwerkers VCN bij een goed resultaat een grote stap zetten richting het kampioenschap.

Bekijk alle nieuwsberichten