Meisjes A2 iets minder ongeslagen

Meisjes A2 iets minder ongeslagen

Na een spannende wedstrijd wist Vridos toch een setje weg te snoepen.

Zaterdag 4 november werkte MA2 zich weer in het zweet tegen Vridos MA1. Vridos kenden we nog van de week ervoor, toen we een 4-0 overwinning behaalden, hoewel dat niet helemaal zonder slag of stoot ging. Die wedstrijd zaten we vooral onszelf in de weg, dus deze wedstrijd wilden we weer winnen met beter spel vanaf onze kant.

Isabel was net als kleine Marit weer aanwezig, alleen Lotte moesten we missen omdat ze op de jaloersmakende en vooral zonnige Canarische Eilanden zat. In het veld begonnen: Kelly die de set-up verzorgde, Samantha als diagonaal, Leonora en grote Marit op het midden, Anne als waardige libero met haar nieuwe shirtje en als passerlopers Bente en kleine Marit. Nadat het eerste fluitsignaal klonk, schalde nog één keer het VCN-lied door sporthal Oostgaarde voordat we ons eerste punt binnensleepten. Over ‘een goed begin is het halve werk’ gesproken. Doordat we Vridos al kenden, raakten we dit keer niet van slag door de goede verdediging, want wij hadden onze Anne die lekker ging op de libero. We gingen vol goede moed door tot we de eerste set binnenhaalden met 25-19.

De tweede set werd met dezelfde opstelling begonnen. Tegen het einde van de set kwam er een wissel van Amanda voor Bente (22-15). De door Vridos aangevraagde time-outs werden voor ons gevuld met tips om het puntje op de i te zetten. We moesten diagonaal gaan aanvallen en achter de bal te blijven. Ook de serve moest goed blijven om druk te kunnen zetten. Dit alles in combinatie met het enthousiasme dat geuit werd door het nabootsen van vliegtuigjes tijdens de geweldige serviceserie van Bente, liet ons deze set winnen met 25-15.

De derde set startten we zoals we de tweede set waren geëindigd. Op een stand van 13-11 mocht Esmée zich gaan laten zien op de diagonaal. Om de wedstrijd wat interessanter te maken (Vridos was een leuke tegenstander, begrijp me niet verkeerd), kregen we tijdens de time-outs nog wat opdrachten mee van Isabel. Ze wilde minimaal één driemeter-aanval, een rol en hoe Samantha het noemt: een tikdoorbal zien. De eerste drie-meteraanval die technisch misschien niet helemaal top was, maar wel scoorde, was van kleine Marit. De rol werd uitgevoerd door Amanda die na een duik in plaats van opstaan besloot door te rollen, uiteraard onder luid gejuich. De zogenaamde ‘tikdoorbal’ kwam van niemand anders dan onze geweldige set-upper Kelly. Ten slotte kan ik jullie de serviceseries van grote Marit en Leonora niet onthouden. Ook Samantha wist serverend de tegenstander te intimideren. Met al deze avonturen op het netvlies wonnen we weer met 25-15.

De vierde set kwam Bente er weer in voor kleine Marit. Helaas wisten we ons goede spel niet voort te zetten. De overtuiging ebde gedurende de set langzaam weg. We lieten Vridos tot gelijke stand komen, waar zij ons tot in de big points in de nek bleven hijgen. Ze wisten de leiding te nemen en helaas als eerste de 25 te bereiken, waar wij op 22 punten bleven hangen. Zo ging Vridos met zowaar een punt en een goed gevoel naar huis, terwijl wij ietwat beteuterd het veld afliepen. Dit was uiteraard niet van lange duur, we hadden tenslotte gewoon vier punten binnengesleept, wat betekent dat we nog steeds ongeslagen in de competitie!

Vridos was een leuke tegenstander, de gewonnen set was ze dan ook gegund. Wij gaan met opgeheven hoofden verder en zijn van plan ons geen sets meer te laten ontglippen. De eerstvolgende keer dat u ons kunt zien shinen is bij de thuiswedstrijd op 25 november vanaf 11:45. Afhankelijk van de uitslagen in de rest van de poule, zou dit wel eens een vroege kampioenswedstrijd kunnen worden voor ons. Voor handtekeningen of een gezellig babbeltje kunt u na de wedstrijd altijd bij ons terecht.
 

Bekijk alle nieuwsberichten