VCN H1 wint van nummer 3 Inter Rijswijk

VCN wint van nummer 3 Inter Rijswijk

Op zaterdag 6 april stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de mannen van VCN. Tegenstander was nummer 3 Inter Rijswijk; trainer/coach Ferry van Hal heeft dit team jaren onder zijn hoede gehad waardoor er over en weer veel bekende gezichten waren. Daarnaast had VCN er in de heenwedstrijd flink van langs gekregen. Kortom, er stond dus flink wat prestige op het spel, om nog maar te zwijgen over de 5e plek die VCN nog kan veiligstellen.

Na het ondertekenen van het nieuwe sponsorcontract met Visser Elektrotechniek en het overhandigen van de cheque met de opbrengst van de loterij op het bedrijventoernooi aan Met Elkaar Voor Elkaar kon dan echt gestart worden. De 1e set werd begonnen met Robert, Martijn, Cain, Backer, Lucas en Rogier. VCN startte fel en Inter leek nog niet geheel klaar voor de wedstrijd. Halverwege de set stond er daardoor een kleine voorsprong voor VCN op het scorebord. Daarna wist de thuisploeg met een aantal goede services en sterke blokkering een tussensprint in te zetten; een 25-17 setwinst was het gevolg.

De 2e set was Inter Rijswijk beduidend scherper, onder andere door het inbrengen van enkele wissels. VCN had moeite om het niveau van de 1e set vast te houden en deze combinatie leidde tot een zeer spannende 2e set. Het scoreverloop schoot op en neer maar aan het einde wist VCN het hoofd koel te houden en met 27-25 een 2-0 voorsprong te nemen.

In de 3e set leek Inter zich definitief terug te knokken in de wedstrijd. Halverwege de set hadden de gasten een kleine voorsprong genomen. VCN was echter niet van plan Inter in leven te houden. Puntje voor puntje werd de voorsprong ingelopen tot bij 23-23 de stand weer gelijk was getrokken. Net als in de 2e set was VCN op de beslissende momenten het scherpst; met een sterke service en attent werk aan het net werd direct doorgedrukt en met 25-23 Inter Rijswijk aan de kant geschoven!

Een prachtige manier om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen af te sluiten! De 5e plek kan door VCN nu volgende week bij Webton Hengelo definitief veilig gesteld worden. Een fantastisch resultaat voor de debutant op het één na hoogste niveau van Nederland!

Bekijk alle nieuwsberichten