Maatwerkers/VCN H1 neemt de punten mee uit Assen

Maatwerkers/VCN H1 neemt de punten mee uit Assen

Op 10 november mocht Maatwerkers VCN afreizen naar het hoge noorden waar de uitwedstrijd tegen Sudosa uit Assen op het programma stond. De gastheren staan laatste in de Topdivisie maar hadden het een aantal hoog aangeslagen teams vrij lastig weten te maken. Tel daarbij op dat VCN moeite heeft om constant een hoog niveau te laten zien en de mannen uit Capelle waren gewaarschuwd.

In de 1e set leek deze waarschuwing echter niet helemaal aangekomen. Een terugkerend probleem – een zwakke start – stak weer de kop op en Sudosa wist snel weg te lopen. Maatwerkers VCN leek niet bij machte een tandje bij te schakelen en ook de entree van Thomas Boerefijn hielp niet voldoende. Op 24-20 kwam Sudosa op setpoint en leek de set gespeeld. Op dat moment stonden echter Martijn de Haan en Ralph Backer op. Martijn serveerde een serie van liefst 6 punten en routinier Ralph pakte in die serie 3 cruciale blokpunten. Dit resulteerde in een gestolen 24-26 setwinst en een 1-0 voorsprong voor VCN.

De 2e set startte VCN beter. Snel werd er een klein gaatje gemaakt maar Maatwerkers VCN kon het niveau niet dusdanig omhoog brengen dat er afstand genomen kon worden van Sudosa. Dit zorgde ervoor dat aan het einde van de set het scenario van set 1 zich bijna in omgekeerde vorm voltrok toen 2 setpoints niet aan VCN besteedt waren en Sudosa op 24-24 kwam. De Capellenaren waren echter net op tijd weer bij de les waardoor de set met 24-26 gewonnen werd en er een 2-0 voorsprong genomen werd.

De 3e set leek het verzet van de Assenaren gebroken. VCN wist snel weg te lopen en Sudosa wist maar moeizaam meer tot scoren te komen. Op 23-17 leek de wedstrijd gespeeld. Een nieuwe verslapping bij VCN zorgde er nog voor dat Sudosa de 20 wist te halen maar daarna werd de set alsnog binnengehaald.

Uiteindelijk kunnen de Capellenaren niet met al te veel voldoening terugkijken op het vertoonde spel maar desondanks mag het resultaat er zijn; een nette 3-0 winst in een uitwedstrijd. Een goede opmaat naar de kraker van volgende week zaterdag: de derby van de lage polders tegen ZVH! Om 19:30 treden de mannen van Maatwerkers VCN in de eigen Oostgaarde aan tegen de rivalen uit de regio. Een wedstrijd die vuurwerk belooft, dus zorg dat je er bij ben!

Bekijk alle nieuwsberichten