VCN houdt Protos in bedwang

VCN houdt Protos in bedwang

Afgelopen zaterdag kruiste VCN de degens met de studenten van USV Protos. Deze promovendus doet tot nog toe goede zaken in de Topdivisie en staat op een mooie 5e plek. Voor VCN was het vandaag zaak om de punten in eigen huis te houden en daarmee de gedeelde 1e plek te behouden.

Coach van Hal kon beschikken over een fitte selectie en startte met Robert Jansen op de spelverdeling, Lucas Vroom en Ralph Backer op het midden, Tom van Reeuwijk als diagonaal en Thomas Boerefijn op de buitenkant samen met Daan Spijkers, die zijn basisdebuut maakte na een 1e complete trainingsweek. Rogier van Leeuwen pakte een vrije rol als libero.

De eerste set ging lang gelijk op, VCN zette de passlijn van Protos onder druk. Protos bracht daar goed aanvallend spel tegenin via Sven de Koe. Beide teams wisten continu de side out te maken. Op 33-33 besloot VCN dat het na 6 setpoints tegen genoeg was en beëindigde het team met twee rake klappen de set.

De tweede set kreeg VCN het iets eenvoudiger door meer controle in de passing en betere blokkering. Daarnaast kon spelverdeler Robert Jansen het tempo van de setups opvoeren en wist strakke ballen aan de buitenkanten af te leveren. Aan de hand van een blokkerend heersende Adelaar Backer en een veel scorende Thomas Boerefijn werd deze set met 25-18 binnengesleept.

De derde set leek het zelfde beeld te vertonen totdat Protos de servicedruk wat wist te verhogen. VCN kwam niet meer onder de druk uit en moest deze set aan Protos laten.

De vierde set was Protos moegestreden en kon het geen weerwoord meer bieden aan het  Capelse aanvalsgeweld. Hiermee was ruimte voor het debuut van 2e libero Sammy Talbott, hij wist met zijn presentatie enkele servicefouten af te dwingen en hiermee liep VCN met 25-12 naar een 3-1 overwinning.

Hiermee behoudt VCN de gedeelde 1e plek en blijft de hoop op het winterkampioenschap behouden.

Onze dank gaat uit naar Spekkie voor de arbitrage, Juliette voor de statistieken en tevens de druiven, de ballenmeisjes van meisjes B voor het goede rolwerk.

Komende week wacht ons Bedum uit, de nummer 12 van de ranglijst. Voor wie wil komen aanmoedigen, er zijn nog plekken in de bus beschikbaar. Tot daar!

Bekijk alle nieuwsberichten