Maatwerkers/VCN Heren 1 behaalt degelijke overwinning op hekkensluiter

Maatwerkers VCN behaalt degelijke overwinning op hekkensluiter

Na een periode van rust rond de kerstdagen en jaarwisseling stond 13 januari de eerste competitiewedstrijd van 2018 op de agenda. De vrije periode werd goed benut om de pijntjes, blessures en griepjes die sinds eind november het team plaagden eens goed te laten genezen. Het gevolg was dat we met een (bijna) fitte selectie klaar waren voor Skunk (slechts één klein wintersportongelukje zorgde voor een afwezige maar deze is komende wedstrijd weer van de partij!). Het wedstrijdschema was Maatwerkers VCN ook gunstig gezind; het is uiteraard prettig om na een rustperiode tegen de hekkensluiter weer op te kunnen starten. Er werd intern echter wel constant gehamerd op het belang van deze wedstrijd; het binnenhalen van de volle buit is een must in dit soort wedstrijd.

De wedstrijd werd begonnen door Roland, Thomas B, Rogier, Daan, Stefan, Rowan en Lucas. Het begin was van beide kanten niet denderend met vooral flink wat foute services. Halverwege de set wist Maatwerkers zonder echt goed te spelen wel afstand te nemen en met een degelijke 25-17 de set binnen te halen. De 2e set kende eigenlijk een bijna identiek verloop; Skunk wist in de beginperiode prima bij te blijven maar een lagere foutenlast zorgde uiteindelijk voor een 2-0 voorsprong met wederom een 25-17 overwinning. De 3e set is altijd een lastige set waarin concentratieverlies nog wel eens voor problemen wil zorgen. Dit leek bijna Maatwerkers VCN parten te spelen. Wederom wist Skunk tot halverwege bij te blijven maar in de periode waarin VCN in de 1e en 2e set afstand wist te nemen lukte dit nu maar matig. Even leek daarom een daadwerkelijk spannende slotfase te ontstaan. Eenmaal bij de big point bleken de mannen van Ferry weer bij de les en uiteindelijk werd de set met een nette 25-21 gewonnen. Het belang van het binnenhalen van de volle buit tegen de nummer laatst werd al aangehaald en werd ook vooraf aan de 4e set de mannen van Maatwerkers VCN flink ingepeperd. Dit lukte uiteindelijk zonder al te veel problemen met wederom een nette 25-17 overwinning.

Al met al dus geen hoogstaande wedstrijd maar wel een prima begin van 2018 met de volle buit aan punten voor VCN! Belangrijk is het om nu het ritme weer op te pakken richting de komende belangrijke serie wedstrijden te beginnen aanstaande zaterdag uit tegen Zaanstad!

Bekijk alle nieuwsberichten