Maatwerkers/VCN H1 redt het niet tegen DIO/Bedum

Maatwerkers/VCN H1 redt het niet tegen DIO/Bedum

Op zaterdag 3 november nam Maatwerkers VCN het op tegen DIO/Bedum uit het hoge noorden. De gasten waren het vorige seizoen in de top geëindigd en de 7e plek op de ranglijst gaf ook dit jaar een vertekend beeld gezien het zware programma dat ze hebben gehad. Tegen een VCN dat langzaamaan went aan het niveau van de Topdivisie leverde dat een mooi affiche op.

De eerste set bleek direct dat DIO niet onderschat moest worden. VCN begon afwachtend en direct pakte DIO een een voorsprong van circa 5 punten. Het gat kon niet meer gedicht worden en een duidelijke 25-17 setwinst voor de gasten was een feit.

Dit leidde tot enkele wisselingen bij VCN waar onder andere Sharif Gabriel zijn debuut maakte. Deze sorteerden effect; DIO leek geen grip te krijgen op de omzettingen en met 25-15 trok VCN de stand snel weer gelijk.

De wedstrijd schoot ook in de 3e set weer alle kanten op. Hoewel de ploegen nu meer aan elkaar gewaagd waren en de set langer gelijk op ging trok DIO met 25-20 toch ook nu weer vrij overtuigend de set naar zich toe.

Geheel in het beeld van de wedstrijd was de 4e set weer voor VCN dat zich wederom knap terug vocht in de wedstrijd en met 25-21 een 5e set af wist te dwingen.

In deze 5e set leek de pijp helaas leeg bij de Capellenaren. Aanvallend kon men geen vuist meer maken en met 15-8 win DIO de set en de wedstrijd uiteindelijk verdiend. Al met al een wedstrijd die alle kanten op ging en waarbij het publiek uiteindelijk de echte winnaar was!

Bekijk alle nieuwsberichten