Maatwerkers VCN heren 1 pakt eerste punten in de Topdivisie

Maatwerkers VCN heren 1 pakt eerste punten in de Topdivisie

Een week na de eerste kennismaking met de wetten van de Topdivisie (in de vorm van de terechte nederlaag tegen Webton Hengelo) stond voor Maatwerkers VCN de ontmoeting tegen mede promovendus Dynamo Apeldoorn op het programma. De punten die in de strijd tussen beide promovendi te verdienen zijn werden van tevoren al betiteld als mogelijk zeer belangrijk in de strijd om handhaving. Maatwerkers VCN was na een goede trainingsweek dan ook erop gebrand om in Apeldoorn punten te verdienen.

De eerste set werd begonnen met Joost, Robert, Daan, Martijn, Ralph, Lucas en Rogier en ondanks de goede intenties zag het er niet naar uit alsof Maatwerks VCN voor de punten kwam. Slordig en weinig energiek werd de set snel (en terecht) bij Dynamo ingeleverd.

Ook de 2e set, met ondertussen Rowan in het veld voor Joost, werd niet goed begonnen. Langzaam werd de knop echter omgedraaid bij de mannen van Maatwerkers, het besef dat voor ieder punt geknokt moest worden kreeg gestalte in het veld en hoewel de omschakeling nog te laat kwam om de 2e set binnen te slepen (deze werd verloren met 25-21) groeide het vertrouwen dat er nog iets kon gebeuren.

De 3e set stond er weer een collectief in het veld dat leek op het kampioensteam van afgelopen jaar. Hoewel het volleybal bij vlagen nog te wensen over liet werd er hard gestreden en met energie gesmeten. Desondanks leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan toen Dynamo op 23-21 kwam. Een knap staaltje mentale weerbaarheid en enkele cruciale blokpunten brachten Maatwerkers op de valreep met 26-24 de setwinst en werd er een verlenging van de wedstrijd afgedwongen.

De 4e set, met ondertussen Thomas Boerefijn, op de plek van Martijn denderde Maatwerkers door en halverwege de set stond er een voorsprong van ongeveer 6 punten op het scorebord. In een poging het tij nog te keren probeerde Dynamo de servicedruk op te voeren. Dit sorteerde effect en de gastheren kwamen nog dichterbij, echter wist Maatwerkers VCN er met 25-22 een 5e set uit te slepen.

In deze 5e set ging het tot ongeveer 5-5 gelijk op. Daarna zorgde Cain er met een daverende servicebeurt voor dat de wedstrijd werd beslist. Uiteindelijk pakte Maatwerkers met 15-7 de 5e set, de wedstrijdwinst en daarmee de eerste punten in de Topdivisie!

Het is duidelijk dat er volleybaltechnisch nog stappen te maken zijn voor Maatwerkers VCN maar deze wedstrijd liet ook al duidelijke verbeterpunten zien ten opzichte van vorige week. De energie was weer terug in het veld en ook de breedte van de selectie (die vorig jaar zo cruciaal was) liet zich duidelijk gelden; iedereen kan bij Maatwerkers VCN spelen én winnen. Volgende week zaterdag (6 oktober) staat om 17:00 de thuiswedstrijd tegen het gerenoveerde Volley Tilburg op het programma. Op voorhand een wedstrijd waarin  mogelijkheden lijken te  liggen voor Maatwerkers VCN!

Bekijk alle nieuwsberichten