VCN H1 delft onderspit tegen koploper

VCN H1 delft onderspit tegen koploper

Een week na de nette overwinning in Tilburg kwam koploper Reflex uit Kampen op bezoek in sporthal Oostgaarde. De uitwedstrijd was geëindigd in een bloedstollende 3-2 voor de titelkandidaat en VCN keek er weer naar uit om ze het vuur aan de schenen te leggen!

Bij de start leek dat er echter niet op. De gasten uit Kampen hadden de zaken goed op orde en een mat VCN kwam er niet aan te pas. Pas bij een royale achterstand wist VCN gas te geven. Of het nu kwam door gemakzucht van de titelkandidaat of het goede spel van VCN; de thuisploeg kwam helemaal terug in de set en wist deze na een bloedstollende slotfase zelfs met 27-25 te winnen!

Deze onverwachte 1-0 voor de Capellenaren schudde de favoriet uit Kampen goed wakker en ze schoten er in de 2e set weer vandoor. Weer wist VCN halverwege aan te haken, maar een 2e sprint was de thuisploeg te machtig; een solide 25-17 voor de koploper bracht de score weer in evenwicht.

Dit was de opmaat voor een spannend vervolg van de wedstrijd. Zowel in de 3e als in de 4e set had de titelfavoriet het beste van het spel en een lichte voorsprong bleef VCN constant goed in het spoor. Twee spannende slotfases waarin de ploeg uit Kampen net een fractie koelbloediger en volwassener was resulteerden in tweemaal 25-23 setverlies voor VCN en een 3-1 overwinning voor Kampen.

Ondanks de nederlaag mag er gesproken worden van een goede wedstrijd van VCN. Kampen was als topploeg in de Topdivisie net een maatje te groot maar het getoonde spel biedt perspectief voor de rest van het seizoen voor de Capellenaren.

Bekijk alle nieuwsberichten