VCN dames 6 tegen WHV dames 2

VCN dames 6 tegen WHV dames 2

WinnenHV of WHVerliezen?

Zaterdag 6 oktober was dan eindelijk de dag. Na 2 oefenwedstrijdjes en 1 competitiewedstrijd gespeeld te hebben mochten we eindelijk een thuiswedstrijd spelen. We speelden tegen de voor ons nog onbekende WHV dames 2. We waren allemaal zeer op tijd aanwezig in de zaal tot het genot van onze coach. Sommigen van ons zelfs al om kwart over 8 's ochtends! (even een moment stilte voor onze dubbele competitiespeelsters). We hadden er allemaal zin in en waren met passie gedreven om te laten zien wat wij in ons mars hebben. Hoewel net toen we wilde gaan inspelen beseften we dat we iets cruciaals misten: "uhm jongens waar zijn onze ballen?". De van Veentjes hadden zich namelijk niet beseft dat we daadwerkelijk ook ballen voor onze wedstrijd nodig hadden. Maar oké foutjes kunnen gebeuren en gelukkig, na heel lief te hebben gekeken naar andere teams, was dit probleem opgelost.

Deze wedstrijd besloten we het toch net iets anders te doen dan de vorige wedstrijden. Sas werd onze libero deze wedstrijd in plaats van onze Minimarit. Na een wisseltruc uitgevoerd te hebben met de shirtjes waren we er klaar voor.

De eerste set begonnen we met Lotte op de spelverdeler (surprise surprise), Killerchris (aka Lisa) en LeA*** op het midden, Luus en Bente mochten gaan stralen op de passer-loper, Sas op de libero en dan last but not least Amber op de diagonaal. Dit zou trouwens bijna heel de wedstrijd zo blijven aangezien onze lieftallige Samson besloot dat het kiezen van haar toekomstige studie boven onze wedstrijd gaat (schandalig, ik weet het).

We begonnen de eerste set sterk door een krachtige service serie van onze Bente. Hierdoor was de sfeer in het veld en langs de kant geweldig en het enthousiasme spatte er van af. De pass ging best lekker waardoor Lotte mooie setjes kon brengen. We liepen een tijdje redelijk voor, maar jammer genoeg kakten we in het midden van de set een beetje in. Voornamelijk in de aanval en in onze service maakten we veel eigen fouten. De eerste set eindigde daardoor met een stand van 25-16 voor WHV.

De tweede set behielden we de opstelling van de eerste set. We begonnen de set met een leuk potje "Wie kan er vaker in het net serveren, de tegenstander of wij?". Dit ging door tot een stand van 4-4. Toen begon het spel een beetje op gang te komen. Hoewel, onze service hebben we nooit echt herpakt in deze set. Op een of andere manier lukte het ons toch om meer puntjes te pakken dan de eerste set. Alsnog verloren we de tweede set met 25-18.

De derde set werd er besloten de opstelling helemaal om te gooien. Luus verving Lotte op de spelverdeler, Killerchris en Maxima mochten het gaan waarmaken op de passer-loper, Bente en LeA werden geplaatst op het midden, Sas mocht weer gaan strijden als libero en Amber speelde nog steeds op de diagonaal. Ook werd deze set Minima soms ingewisseld voor onze Maxima, met name zodra Maxima het achterveld in ging. Op deze manier probeerde de coach een wiskundige balans te vinden veronderstel ik (de Gemiddeldma wellicht?). Hoewel het even wennen was, werkte deze opstelling erg in ons voordeel. Met name doordat onze Killerchris veel meer mogelijkheden kreeg om aan te vallen, en jazeker, aanvallen deed ze! De tegenstander wist er geen raad mee. We maakten ook veel minder eigen fouten en over het algemeen was het een set waar we trots op kunnen zijn. We stonden dik voor maar ja, aan al het mooie komt een eind. Op een of andere manier wist de tegenstander toch de upper hand te krijgen en eindigden we de set met 25-22 voor de tegenstander.

De vierde, en dus ook de laatste set, gingen we verder met dezelfde opstelling als de derde set. Een combi van een lange service serie tegen en veel te veel eigen foutjes zorgden voor een grote achterstand. Na de lange service serie tegen herpakten we ons een beetje, maar helaas was het niet genoeg. De eindstand was 25-14 voor de tegenstander en dus hadden ze de wedstrijd 4-0 van ons weten te winnen.

De eerste thuiswedstrijd verliep dus niet helemaal zoals gepland, maar er gaan nog genoeg andere wedstrijden komen dus weest niet getreurd, we komen er wel! Volgende week vrijdag (12-10) spelen wij om 20:30 tegen VC Wik Groot-Ammers dames 2 in Groot-Ammers. Dus als je ons wilt zien stralen op het veld en een keertje niet brak wakker wilt worden op zaterdag, kom kijken!

Vergeet niet om ons te volgen op onze insta voor allemaal leuke updates @vcndames6
Bekijk alle nieuwsberichten