VCN dames 2 stunt tegen koploper Somas/Activia!

VCN dames 2 stunt tegen koploper Somas/Activia!

Op zaterdag 7 maart mocht VCN dames 2 na vijf weken eindelijk weer eens aantreden in de eigen sporthal Oostgaarde. De laatste thuiswedstrijd werd nog gewonnen, daarna volgden twee duidelijke uitnederlagen. De daarop volgende ‘voorjaarsvakantiestop’ kwam dus niet ongelegen. Er werd door sommigen van ons nog ‘even’ een bekerfinale gespeeld, een aantal waren terug te vinden op ski’s of snowboard en iedereen kon even bijkomen. Klaar om te knallen tegen de koploper!

De eerste paar punten van de eerste set gaan snel naar Somas/Activia. Ach, dat gebeurt ons vaker dus daar schrikken we niet meer van. Al vrij snel hebben de boel op de rit en raken we op dreef. Op alle onderdelen van het spel halen we eindelijk weer het niveau waarvan we weten dat we het in ons hebben. Servicedruk, pass goed en alle aanvalsters komen tot scoren. Een snelle 15-25 winst verbaast onszelf misschien toch wel een beetje! In de tweede set pakken we lekker door. Zeker de middenaanvalsters scoren er met mooie ballen lustig op los. Hoewel Somas/Acitiva richting het eind van de set dichterbij kruipt zijn we op tijd bij de les en pakken we via 25-22 een 2-0 voorsprong.

Minimaal twee punten tegen de koploper, vooraf hadden we daar waarschijnlijk voor getekend, maar nu niet meer! Maar dan laat Activia zien waarom zij op dit moment bovenaan staan. Hun servicedruk neemt fors toe en wij hebben daar geen antwoord op. Daarentegen valt die van ons totaal weg waardoor we de middenaanvalsters geen strobreed in de weg kunnen liggen. Een duidelijke 14-25 brengt ons weer met beide benen op de grond.

Toch voelen we dat er nog meer te halen is. Een goede start brengt ons een paar punten voor maar na een mindere fase in het midden van de set staat Activia ‘ineens’ met vijf punten los. Ai. Normaal gesproken zou dit een recept zijn voor een vijfde set…maar nee! Puntje voor puntje knokken we onszelf dichterbij, geholpen door vele servicefouten van de tegenstander en slim en gevarieerd aanvalsspel van onszelf. Boven de 20 wordt het spannend. Een setpoint voor Activia op 24-23 wordt weggewerkt en ons eerste matchpoint is raak!!

Wat een heerlijke, verdiende en stiekem ook wel nodige vier punten zijn dit! Nu zaak om dit mee te nemen naar volgende week, als we de streekderby tegen Thor in Bergambacht gaan spelen!

Bekijk alle nieuwsberichten