VCN dames 2 knokt zich drie keer terug naar 3-1 winst!

VCN dames 2 knokt zich drie keer terug naar 3-1 winst!

In de derde wedstrijd van dit seizoen mocht VCN dames 2 thuis aantreden tegen Merkala Zaanstad dames 1. Beide teams hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen, wat betekende dat één van de twee vandaag tegen hun eerste nederlaag aan zou lopen.

We waren vooraf door coach Jo gewaarschuwd dat Zaanstad met regelmaat serviceseries maakt, maar dat er ook kansen zouden komen om de verloren punten weer goed te maken. Hoe waar dit was bleek meerdere keren in de wedstrijd, onder andere aan het begin van de eerste set. Drie keer met onze ogen knipperen, veel moeite om de passing onder controle te krijgen en een 9-2 achterstand was een feit. Drie keer knipperen later, na een serviceserie van Louise, konden we op 9-9 écht aan de set beginnen. Servicedruk bleef van beide kanten een belangrijk begrip in deze set, die we uiteindelijk met 23-25 aan Merkala Zaanstad dames 1 moesten laten.

In de tweede set bleef VCN dames 2 veel servicedruk houden. Er werden veel directe punten gemaakt, en in de rally was VCN oppermachtig. In no time werd de setstand via 25-10 gelijk getrokken.

Ook in de derde set liep VCN met regelmaat achter de feiten aan. Zodanig zelfs, dat menigeen op 21-24 voor de bezoekende partij hun geld zou zetten op setwinst voor Merkala Zaanstad. Maar nee, de woorden van Jo nog in ons achterhoofd hebbend en weer mede geholpen door de service van Louise maakt VCN dames 2 vijf punten op rij en sleept de set binnen met 26-24.

De bezoekers zijn hierdoor echter niet gebroken. Het begin van de vierde set gaat vrij gelijk op. Door wederom wat moeite in de passing en veel servicefouten bij VCN loopt Merkala Zaanstad uit naar 14-19 en mag al denken aan een vijfde set. Maar je raadt het al…wederom laat VCN dames 2 dit niet gebeuren. De druk van Capelse zijde loopt op, daarmee foutenlast aan Zaanse zijde ook. Waar Zaanstad nog 3 punten weet te scoren, maakt VCN dames 2 er 11. Oftewel; 25-22 en een 3-1 winst!

Hoewel we het eigenlijk niet zo ver mogen laten komen, liet VCN dames 2 zaterdag een knap staaltje terugknokken zien! Eens kijken of we de stijgende lijn volgende week, uit tegen Ledub dames 1, kunnen voortzetten!

Bekijk alle nieuwsberichten