Laudame Financials/VCN Dames 1 wint met minimaal verschil van WSV Dames 1

Laudame Financials/VCN Dames 1 wint met minimaal verschil van Innovatiemakelaars.nl WSV Dames 1

Na een 3-0 verlies vorige week tegen de dames van OBEG Donitas in het hoge noorden stond zaterdag 8 december de wedstrijd tegen promovendus Innovatiemakelaars.nl WSV Dames 1 op het programma. De dames uit Warnsveld maakten aan het begin van het seizoen een goede start in de competitie, verloren de laatste paar wedstrijden maar pakte in veel van deze wedstrijden wel 1 of 2 sets.

Dat we deze mede-middenmoter beter niet konden onderschatten merkten we direct in de eerste set. Vrijwel de gehele set ging redelijk gelijk op. Maureen was aanvallend oppermachtig aan de buitenkant. Mede door twee sterke service series van Tessa, van 6-7 naar 10-7 en later van 18-18 naar 21-18, wisten we toch een gaatje te slaan richting het einde van de set. Met 25-21 kwamen we op een 1-0 voorsprong.

Waar we de eerste set gelijke tred konden houden met WSV, lukte dat in de tweede set helaas niet. De eerste helft van de set keken we tegen een achterstand aan van 3 à 4 punten aan. De kansen die WSV weggaf grepen we niet aan en de achterstand liep zelfs op naar 9-13. In een eerdere wedstrijd was al gebleken dat de passlijn van WSV veel moeite had met de sprongservice van Maureen. En wederom bleek de service van Maureen bleek erg lastig en trokken we de stand gelijk naar 14-14! Deze lijn wisten we helaas niet door te zetten want WSV begon aan de ‘big points’ met een 17-20 voorsprong. Het inbrengen van Juliëtte in de pass mocht helaas niet meer baten. WSV hield de voorsprong vast en won de set met 22-25.

1-1 in sets dus op naar de derde set! In de derde set kwamen we goed uit de startblokken. Goede services, passjes op maat en aanvallen met meer power en overtuiging zorgden voor een vlotte winst in deze set.

Met een 2-1 op zak waren we vastbesloten om deze voorsprong door te zetten naar een 3-1 winst. WSV bleek echter niet van plan om zich zo maar aan de kant te laten zetten. Wederom keken we aan het begin van de set tegen een achterstand aan. Onze aanval miste net dat beetje extra en ook serverend maakten we iets te veel foutjes. Op een 5-11 achterstand begon het op service van Laura weer beter te draaien. Puntje voor puntje kwamen we dichterbij. Met name Anouk liet met haar aanval de verdediging van WSV alle hoeken van het veld zien en ook serverend wist ze de passing goed onder druk te zetten. En ook Juliëtte maakte het WSV erg lastig met slimme balletjes. Het verschil in punten bleef 2 punten tot we langszij konden komen op 19-19. Boven de 20 werd het een echte battle om die ‘big points’. Van gelijk naar telkens een puntje voor kwamen we met 24-23 zelfs op matchpoint. Extra jammer dat we onszelf, na de comeback in deze set, niet konden belonen met de overwinning. De service op matchpoint viel net achter de achterlijn op de grond en 2 punten later wist WSV met een sterke service onze passlijn te verrassen en daarmee hun eerste setpoint te benutten.

De battle van het einde van de vierde set namen we mee de vijfde set in. De gehele set gingen we gelijk op met WSV. De coaches trokken alle registers open om de overwinning binnen te halen. Maureen werd als super-service-wissel meerdere keren ingezet om de passing van WSV onder druk te zetten. Sterke blokkering en powerhitter Anouk kon niet voorkomen dat we vrijwel de gehele set op een punt achterstand bleven. Pas op het allerlaatste moment wisten we, op 14-13, voor de tweede keer deze wedstrijd op matchpoint te komen. Dit tweede matchpoint wist WSV nog weg te werken maar kon niet voorkomen dat we op 15-14 voor de derde keer op matchpoint kwamen. Een last-minute tactische positiewissel pakte perfect uit en Juliëtte legde, de aangevallen bal, terug op de tenen van de aanvaller. 16-14 en daarmee 3-2 winst op WSV.

Blij met de winst na 2 verloren wedstrijden maar toch ook het gevoel dat we punten hebben laten liggen. Deze week weer vol aan de bak in voorbereiding op de volgende tegenstander van formaat. We zullen het, de huidige koploper, Peelpush Dames 1, op zondag (ja dat lees je goed) zo moeilijk mogelijk gaan maken. Altijd leuk om te spelen én kijken in Meijel dus heb je geen plannen zondag? Kom ons aanmoedigen!

Bekijk alle nieuwsberichten