Laudame Financials VCN dames 1 wint spannende vijfsetter

Laudame Financials VCN dames 1 wint spannende vijfsetter

Na de 3-2 verliespartij van vorige week was het voor Laudame Financials VCN dames 1 tijd voor revanche tegen SV Dynamo dames 1. Na een goede trainingsweek werd er duidelijk fris en met veel energie gestart. Al snel stond er een dikke voorsprong op het bord door met name flinke servicedruk op Dynamo. In de loop van de set kwamen de dames van Dynamo echter langzaam dichterbij, maar setwinst kwam niet in gevaar en met 21-25 stond het 0-1 voor VCN.

In de tweede set begonnen we een stuk minder sterk en keken gelijk tegen een achterstand van vier punten aan. Gelukkig herstelden we snel en ging de set daarna redelijk gelijk op tot 21-21. Op deze stand konden we helaas niet doordrukken en hierdoor kon Dynamo uitlopen naar setwinst waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. De derde set zou er duidelijk weer een tandje bij moeten worden geschakeld. In plaats daarvan werd het werd allemaal juist iets rommeliger en we waren niet in staat om een voorsprong op te bouwen. De set ging gelijk op maar toch was het elke keer Dynamo met een lichte voorsprong. Het lukte niet om aan het eind van de set wat extra’s te geven waardoor we ook deze set verloren en tegen een 2-1 achterstand aankeken.

In de vierde set werd er gewisseld voor wat frisse energie in het veld. In eerste instantie begonnen we weer niet helemaal scherp en keken we tegen een achterstand aan. In de loop van de set kwamen we steeds dichterbij en rond de 20 hadden we een aantal punten voorsprong te pakken. Dit gaven we niet meer weg en de set werd binnengesleept waardoor er een beslissende vijfde set nodig was. De vijfde set was de spannendste van de wedstrijd. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en er werd gevochten voor elk punt. Na over en weer een aantal matchpoints was het uiteindelijk op 17-18 raak voor VCN en de 2-3 winst was binnen!

Een zwaarbevochten overwinning met goede, maar ook zeker weer verbeterpunten voor de volgende weken. Aankomende zaterdag zijn we een weekendje vrij vanwege een verplaatste wedstrijd. De komende twee weken dus de tijd om weer stappen te maken en dan zijn we op zaterdag 13 oktober weer te bewonderen in Groningen voor de volgende wedstrijd!

Bekijk alle nieuwsberichten