3-2 winst voor Laudame Financials VCN Dames 1

3-2 winst voor Laudame Financials VCN Dames 1

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de eerste thuiswedstrijd na de winterstop! Op het programma stond SV Dynamo Apeldoorn, een team waar we voor ons gevoel nog iets tegen recht te zetten hadden. Onder het toeziend oog van Vincent en Marijn hadden wij drie dagen hard getraind, dus tijd om te knallen!

Dat knallen was bij het begin van de wedstrijd alleen nog niet zichtbaar. We begonnen onzeker en door eigen fouten sloeg Dynamo al snel een gaatje. Uiteindelijk wisten we ons nog terug te vechten maar het kwam te laat, 23-25 voor Dynamo.

We wisten dat het beter kon en moest maar we het begin van de tweede set toonde hetzelfde beeld. Door de wissels van Do, Tessa en Juul begon het weer beter te lopen in het team, maar we liepen nog steeds achter de feiten aan wat resulteerde 20-25 voor Dynamo.

Dan de derde set. Nu moest het gebeuren! Aan het begin ging het gelijk op, maar nu creëerden wij meer servicedruk waar Dynamo juist veel fouten maakte aan serve. Door de wissels met Tess en Rosa en de slimme balletjes van Marjolein konden we dit doorzetten en werd deze set binnengehaald met 25-22.

De vierde set was erop of eronder. Het werd een spannende set waarin het lang gelijk op ging. Maud sloeg het veld aan bonken, Anouk maakte het de passlijn van Dynamo moeilijk en de blokkering van Anne en Do stond als een huis waardoor we uiteindelijk de set konden binnenhalen met 25-21.

Een vijfde set! Het ging weer even gelijk op maar omdat wij minder fouten maakten konden we uitlopen. Dynamo kwam nog even terug. Maar daar was Anouk om de wedstrijd koelbloedig uit te serveren. Een 3-2 overwinning!

Na de wedstrijd was het dan tijd voor het VCN Gala. Allemaal hadden wij onze mooiste jurken uit de kast gehaald om er een mooi feestje van te maken. Een mooie afsluiting van de avond! Anouk werd gekroond tot “Spetter van het jaar” en Marijke tot “Ketskoningin”!

Volgende week spelen wij om 19:00 bij Voltena, wat een leuke wedstrijd belooft te worden!

Bekijk alle nieuwsberichten