Laudame Financials/VCN Dames 1 verliest wederom nipt

Laudame Financials/VCN Dames 1 verliest wederom nipt

Zaterdag 2 december waren zowel Maatwerkers/VCN D2 als Laudame Financials/VCN D1 te gast in de Prima Donna Kaas Arena van Huizen.

Dames 2 wist twee sets met ruime cijfers te winnen maar helaas werd er toch verloren met 3-2.

Anouk van Dames 2 sloot na haar eigen wedstrijd weer bij ons aan ter vervanging van Juliëtte. Juliëtte kon gelukkig zelf weer op de bank plaats nemen en vervulde haar rol als organisator van de wisselbordjes met verve.
De eerste set gingen we met veel vuur van start met Tess, Marjolein, Dominique, Kirsten, Tessa, Maureen en Bjorna in de basis. Bjorna had goed zicht op de “net-uit”- services van Huizen. Puntje voor puntje werd de voorsprong uitgebreid in het begin van de set. Helaas kwamen we aan het eind langzaam de voorsprong kwijt. Mede door een dubieuze waarneming van de lijnrechter kwamen we niet op set-point. Waarna we zelf de setwinst verspeelde en de set met 25-23 naar de dames van Prima Donna Kaas ging.

Set twee en drie werden een waar gevecht. Maureen werd in de tweede set vervangen door Ilse die er meteen volle bak tegenaan vloog. De blokkering stond als een huis waardoor Huizen moeite had met scoren. Tessa toverde in de tweede set zelfs een ware Ngapeth bal uit de hoge hoed. Beide sets werden met hard werken en goed spel binnen gewonnen met 25-22!
Met deze 2-1 voorsprong gingen we uiteraard voor de 3-1 overwinning. Helaas stonden we in de vierde set binnen no-time tegen een flinke achterstand aan te kijken. Aanvallend had Huizen hun spelletje iets aangepast om ons blok te omzeilen. Onze tactische omzettingen en wissel konden hier helaas niet genoeg verandering meer in brengen. Op het eind van de set wisten we nog iets dichterbij te komen maar helaas werd de vierde set verloren met 25-19.

Wederom een 5 setter dus. Helaas keken we in deze vijfde set ook al snel tegen een achterstand aan. Voor het wisselen van kant wisten we gelukkig nog weer wat in te lopen op Huizen dus gingen we met een minimale achterstand naar de andere kant. Deze inhaalslag konden we helaas niet meer voortzetten. Huizen maakte de set vakkundig af en won met 15-9. Helaas dus twee maal een 3-2 verlies in de Prima Donna Kaas Arena.

Volgende week nemen we het op Super Saturday op tegen SV Dynamo uit Apeldoorn.

Bekijk alle nieuwsberichten