Laudame Financials/VCN Dames 1 pakt belangrijke punten in Sneek

Laudame Financials/VCN Dames 1 pakt belangrijke punten in Sneek

Op zaterdag 20 januari mochten de dames van Laudame Financials/VCN Dames 1 weer een lang stuk rijden voor de eerste uit-wedstrijd van het jaar. Ze gingen op weg naar Sneek. Vorige week was de eerste overwinning van het jaar 2018 een feit. Het streven was deze lijn voort te zetten.

De set werd begonnen met Kirsten, Anne, Dagmar, Marloes, Tessa, Maureen en op de liberopositie Bjorna. De dames van VCN begonnen sterk, maar helaas was het spel al snel erg rommelig en haalden de speelsters niet hun eigen niveau. Sneek maakte echter ook veel fouten waardoor de eerste set alsnog door VCN gewonnen werd met 17-25.

In de tweede set werd wederom met rommelig spel gespeeld en bleef Sneek steeds 2 tot 3 punten voorlopen op Laudame Financials/VCN Dames 1. Helaas ging Tess in deze set ook door haar enkel en kwam Ilse het team versterken. Aan het eind van de set kwamen Tess en Marjolein er nog even in voor de dubbele wissel en wist VCN Dames 1 nog een kleine eindsprint te trekken. Helaas was dit niet genoeg om de set binnen te slepen en won Sneek de tweede set met 25-23.

De laatste twee sets werd wederom wisselend spel laten zien. Laudame Financials/VCN Dames 1 kon niet het niveau halen van vorige week, echter was het wel net genoeg om de punten te pakken. Ook waren er mooie acties die nog even aangestipt mogen worden. Maureen die nog op een onmogelijk manier een bal langs het net en achterstevoren nog wist binnen te tikken. Een mooie serviceserie van Anne en de mooie reddingen van Bjorna. De derde en vierde set werden beide gewonnen met 20-25 en 17-25.

Dus dit betekende dat alle drie de punten weer mee gingen naar Capelle aan den IJssel en de tweede overwinning van het jaar 2018! Helaas moet Laudame Financials/VCN Dames 1 komende weken Marloes missen in verband met haar werk. Marloes is al maanden bezig met het organiseren van het Holland Heineken House in Pyeongchang tijdens de Olympische Winterspelen 2018.

A.s. zaterdag 27 januari staat de volgende wedstrijd op de planning in thuishonk Oostgaarde om 20.00 uur tegen Seesing Personeel Orion Dames 1.

Bekijk alle nieuwsberichten