Strijdend ComputerPlan VCN komt terug van een 2-0 achterstand

Strijdend ComputerPlan VCN komt terug van een 2-0 achterstand

Afgelopen zaterdag was het dan zover! Computerplan VCN mocht aantreden tegen hun directe concurrent: Numidia Limac. Tot voor kort, met twee buitenlandse aanwinsten in de gelederen, had Limac ook twee zeer belangrijke overwinningen geboekt. De flow zat erin en dat wist Ferry van Hal maar al te goed.

Het strijdplan werd wederom gemaakt en er werd nadruk gelegd op het feit hoe belangrijk het is om sfeer te maken en elkaar op de juiste wijze te stimuleren.

Toch was het lastig om de flow van Numidia te doorbreken. De service lag er goed op en met de versterkingen op de diagonaal en passerloper had Niko Freriks de vrije hand om de blok-defense van VCN weg te spelen. De eerste 2 sets waren dan ook duidelijke setstanden: beide 19-25. Toch werd er in de 2de set door VCN een duidelijke verandering te weeg gebracht.

Aan het einde van de 2de set, werd er kort en krachtig tegen elkaar gezegd waar het op stond en ook naar de tegenstander werd feller gereageerd als er punten gemaakt of betwist werden.

In derde set kwam Casper Haanappel als spelverdeler erin en met alle neuzen dezelfde kant op, begon het strijdplan eindelijk zijn vruchten af te werpen. Het blok stond op de goede plek, de ballen die verdedigd konden worden werden ook verdedigd. Vervolgens moest Numidia de aanval forceren en lagen ze ten prooi voor het blok van VCN.

Met een servicepass die gedurende de wedstrijd stabieler en stabieler werd, kon Casper zijn dia Tom van Reeuwijk en de passerlopers Cain en Ferdy steeds sneller aanspelen waardoor er gaten in het blok van Numidia ontstonden.

Hiermee ontstond dan toch een ware thriller van een wedstrijd, want ondanks dat VCN op al deze fronten beter ging spelen, was het geen zekerheid dat we aan langste eind zouden trekken. Des te mooier om op deze wijze de eerste helft van het seizoen af te sluiten.

Bekijk alle nieuwsberichten