Nieuws van de Pretty in Pink boys!

Ja lieve lezertjes. Jullie zien het goed. Nu de donkere dagen en de winterdepressies weer aanbreken vonden wij het een goed idee om jullie weer diep van binnen te verwarmen met een prachtig stukje literatuur van onze kant (red: grappig, diep van binnen verwarmen is toch een specialiteit van 1 van jullie?). De vele verzoeken vanuit binnen en buitenland om jullie op te hoogte te brengen van onze avonturen hebben wij vakkundig genegeerd, maar nu was de tijd dan toch daar. En daar hebben de oneerbare voorstellen van Dames 2 na de laatste thuiswedstrijd echt niets mee te maken. Net als de constante stroom verzoekjes van een niet nader te noemen spelverdeelster van dit team om met ons mee te mogen beachen in de zomer.

Laten we beginnen met het slechte nieuws: H5 stevent af op een faillissement. 50 Shades of Grey slaat steeds meer op onze haarkleur en steeds minder op onze bedprestaties. Ons oudste teamlid heeft er weer voor gezorgd dat jullie zorgverzekeringspremies met 10% stijgen. De eerste stadia van ontbinding dienen zich inmiddels aan (red: vandaar dat de vloer eruit moet door een “vochtprobleem” of komt dat toch door de glijsporen van H2?). Per training hebben we minimaal 2 schouders uit de kom (van dezelfde persoon) een knie die nu al langer in de steigers staat dan de Sagrada Familia (ook weer diezelfde persoon), een spelverdeler met meer ijzer in zn rug dan dat er in Australische aardbeien zit, een aantal die chronisch verkouden zijn of moeten overwerken (red: mogen niet van thuis), en een snikkende libero omdat ie nog steeds niet begrijpt dat ie soms het veld uit moet (red: dan moet je er wel even bij zeggen dat jullie hem alleen inzetten om naar de wedstrijden te rijden en weer terug. En dat eigenlijk ook alleen maar als ie dropjes in de auto heeft). Gelukkig begrijpen sommige scheidsrechters ook niet dat ene libero soms naar de kant moet. Want ook dit jaar hebben we alweer een punt gescoord terwijl zowel de libero als de mid-achter hun uiterste best deden om eens een keer goede pass te brengen. Gooi daar nog een voedselvergiftiging overheen na de bittergarnituur bij Next Volley waardoor 2 man een tijdje op de IC hebben gelegen met ebola verschijnselen en de kans dat we er na de winterstop nog zijn is hooguit 40%. Wat daar zeker aan meehelpt is dat er steeds meer Rijnreisjes met de zonnebloem, overwintertripjes naar Benidorm (red: helpt tegen de reuma), of werkvakanties naar Parijs (red: www.raiddbar.fr, volgens google lekkere cocktails en geschikt voor groepen…) geboekt worden op wedstrijddagen.

Ons faillissement zal ook zijn invloed hebben op de clubkas. We schatten de schade in op zo’n €10.000. Niet alleen zal de baromzet drastisch dalen (wij vieren gemiddeld 2 verjaardagen per week in de kantine), maar ook zullen de inkomsten uit tv-rechten drastisch teruglopen. Wij spelen natuurlijk weer als enige Europees. Tot nu toe hebben wij bij al onze uitwedstrijden buitenlandse arbitrage gehad. Iemand uit Roemenië, iemand uit Polen, iemand uit Berkel en Rodenrijs en iemand uit Nieuwerkerk. Zaterdag 27 oktober moesten we gefloten worden door een team uit Mongolië (red: H4) maar die waren onzichtbaar. Tijdens een later verslag zullen we daar wat meer aandacht aan besteden. Anyway, we houden ervan om een beetje te ouwehoeren tijdens de wedstrijden en dan vooral tegen de scheidsrechters. Ondanks het feit dat wij echt heel veel talen spreken (wij zijn immers superhelden) is dit vrij lastig in het Roemeens en Pools. Gelukkig kunnen we heel goed gebaren met onze vingers maken die universeel te begrijpen zijn. De volgende strafzaak is dus alweer onderweg. Over onze Europese wedstrijden gesproken: binnenkort spelen we tegen Krimpen en wij hebben nu al besloten dat ze twee sets cadeau krijgen. Puur vanwege het feit dat ze onze teksten kunnen waarderen en omdat ze nog ouder zijn dan wij en omdat ze dagelijks over die ***brug moeten. Wij zien dit als een stukje ontwikkelingshulp, maar dan wat dichter bij huis. Net als dat onze huisadvocaat aanstaande zaterdag tijdens de heenreis naar Voleco niet zal kunnen praten omdat hij ons genetisch materiaal op temperatuur moet houden. Bij aankomst in Lekkerkerk doneren we dat bij de lokale bank zodat er ook eens wat DNA van buiten het dorp gebruik wordt.

Ons faillissement betekent ook dat het evenement van het jaar, de Pretty in Pink Pubquiz, ook op losse schroeven staat. Na vele succesvolle edities, staat de volgende natuurlijk alweer in de planning. Maar als we heel eerlijk zijn weten we allemaal dat ook deze editie waarschijnlijk weer niet doorgaat omdat wij niet zo goed kunnen plannen. Zo stond er tijdens de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen 2 man in het veld omdat de wedstrijdtijd 15 minuten vervoegd is.

Maar wij zijn jullie favoriete roze volleybalgurus niet om iedereen nog dieper zijn winterdepressie in te praten. Daarom ook wat positieve berichten:
– Yum helpt van harte mee om ons financieel op de been te houden. In hun kantine kost een cappuccino 2,20 en een flesje Herton-Jan 1,80 (lezen jullie mee barcommissie??).
– Onze roze pakjes hebben weer complimenten mogen ontvangen. Dit keer door 2 dames van Libanon. Onze Poolse scheidsrechter daar vond ons ook zo flitsend en lekker (red: was dat diezelfde scheidsrechter waarvan jullie 3 punten later vroegen of ze die geleidehond onder dr stoel niet uit moest gaan laten?) dat onze spelverdeler en libero tegelijkertijd in een libero pakje mochten optreden. Laten we eerlijk zijn hun spel had met volleybal weinig te maken en hun bovenhandse techniek is even slecht, maar de show was wederom legendarisch. Vooral toen de spelverdeler de pass zette en de libero ging setten.
– Ons dreigende faillissement heeft er zelfs voor gezorgd dat we de poorten toch open hebben moeten zetten. Ondanks dat dat haaks staat op de politieke voorkeur van enkelen binnen H5. Na een zeer strenge selectieprocedure, background-check, DNA test en auditie lijkt het of we een nieuwe ster mogen toevoegen aan onze selectie. Sterker nog, het is de visagist van de sterren: Leko. In onze volgende verslag, met de titel “De roze tijger en de dodo”, zullen we hem aan jullie voorstellen. Misschien schrijft hij zelfs wel een stukje mee. Daar werd hij bij zijn vorige club nog voor geroyeerd. Een echte aanwinst dus.