Maatwerkers/VCN Heren 1 loopt uit op concurrentie

Maatwerkers/VCN Heren 1 loopt uit op concurrentie

Op zaterdag 2 december stond de streekderby tegen Next Volley Dordrecht op het programma. Op papier een wedstrijd die ruim gewonnen moest worden en in de wetenschap dat directe concurrenten Rijswijk en Voerendaal lastigere wedstrijden hadden kon dit wel eens een mooi weekend worden voor de Maatwerkers van VCN! Echter kampt ook VCN met enkele problemen. Zo was Thomas Boerefijn al enkele weken niet beschikbaar wegens een enkelblessure, kampt Rowan met een schouderblessure en was Stefan uitgeschakeld door een elleboogblessure. Daarbij opgeteld nog enkele pijntjes en griepjes en de wisselmogelijkheden waren dus beperkt voor VCN. Gelukkig moest heren 2 van VCN vooraf tegen de reserves van Dordrecht waardoor enige aanvulling mogelijk was. Bovendien was Robert weer beschikbaar na een periode in Amerika te hebben gezeten.

De eerste set werd begonnen met Thomas Tournier, Roland, Ralph, Lucas, Cain, Daan en Rogier. De mannen van Maatwerkers begonnen deze set overweldigend. Met een prima servedruk werd Dordrecht onder druk gezet waardoor de blokkering goed uit de verf kwam. Daarnaast was men scherp wanneer kansen zich voordeden en was de side out goed verzorgd. Een zeer nette 25-10 setwinst voor VCN was het gevolg. Daarna begon de motor enigszins te haperen. De servedruk viel weg en Dordrecht kwam beter in het spel. Hierna volgden 3 sets met een vergelijkbaar verloop. Maatwerks speelde telkens niet geweldig waar Dordrecht zelfs kansen op setwinst had. Dordrecht wist de kansen echter niet te verzilveren en de Maatwerkers toonden zich wel effectief. Dit leidde tot 3 marginale setwinsten.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten maar toch ook een mooi weekend nadat bleek dat Voerendaal punten morste tegen Krimpen en Rijswijk onderuit ging tegen Utrecht. Hierdoor staat Maatwerkers VCN momenteel 9 punten los op nummer 2 Voerendaal en 14 punten op nummer 3 Rijswijk. Tel daarbij op een langzaam leegstromende ziekenboog en er kan niet anders geconcludeerd worden dat Maatwerkers VCN er richting het einde van de eerste seizoenshelft goed voor staat! Voor de winterstop staan nog wedstrijden tegen Velo en Sliedrecht op het programma. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Velo van aanstaande zaterdag om 17:00!

Bekijk alle nieuwsberichten