Maatwerkers VCN H1 wint van Tilburg

Maatwerkers VCN H1 wint van Tilburg

Op zaterdag 6 oktober kwam Volley Tilburg in de Oostgaarde op bezoek bij Maatwerkers VCN. In het verleden zijn tussen beide regelmatig interessante wedstrijden uitgevochten maar doordat Tilburg dit seizoen grondig gerenoveerd kwam er toch een verrassing op bezoek. Zaak voor Maatwerkers VCN was in ieder geval om de stijgende lijn vast te houden na de ommekeer in Apeldoorn van vorige week.

Ondanks enkele afwezigen wegens blessures kon er door aanvulling vanuit heren 2 en nieuweling Tom Feldkamp met een volwaardige selectie afgetrapt worden. Voor Maatwerkers VCN begonnen Robert, Rowan, Daan, Martijn, Ralph, Tom en Rogier. De start van de mannen van Maatwerkers was beduidend beter dan vorige week tegen Dynamo. Een interessante eerste set ging lang gelijk op totdat Volley Tilburg profiteerde van enkele foutjes van Maatwerkers VCN richting de 20 het eerste gaatje maakte en de set leek binnen te slepen. Maatwerkers wist zich echter knap op te richten en met Thomas Boerefijn ondertussen in het veld, in extremis de set met 26-24 binnen te halen.

De 2e set leek Maatwerkers de lijn van het einde van de 1e set door te trekken. Er werd met meer overtuiging gespeeld en dit resulteerde in een solide 25-21 overwinning en daarmee een 2-0 voorsprong. De 3e set leek Maatwerkers door te denderen en met 19-13 leek er geen vuiltje aan de lucht. Op onverklaarbare wijze stokte daar plots de machine en Volley Tilburg rook plots bloed. In een bloedstollende slotfase wist Maatwerkers VCN met een knap ingevallen Rene van Reeuwijk op het nippertje stand gehouden en daarmee de eerste 3-0 overwinning in de Topdivisie binnen te halen.

Hoewel een 3-0 overwinning vaak gezien wordt als een ruimte overwinning was daar in dit geval dus geen sprake van. Belangrijk is dat de punten in Capelle blijven en dat de stijgende lijn die is ingezet in Apeldoorn wordt vastgehouden. Dat er nog genoeg verbeterpunten zijn blijft echter ook overduidelijk!

Bekijk alle nieuwsberichten