Maatwerkers/VCN Heren 1 debuteert met nederlaag in Topdivisie

Maatwerkers/VCN Heren 1 debuteert met nederlaag in Topdivisie

Afgelopen zaterdag was dan eindelijk het moment daar waar de hele zomer op werd gewacht; het  debuut in de Topdivisie van Maatwerkers/VCN! Na een prima voorbereiding, waarin alleen Roland nog niet kon meedraaien vanwege een knieblessure, mochten we in onze Oostgaarde aantreden tegen Webton Hengelo, een ploeg die al een aantal jaren meedraait in de hogere regionen van onze nieuwe competitie. Al met al dus een mooie testcase om te kijken waar we nu staan!

De 1e set werd begonnen met Robert, Thomas Tournier, Martijn, Daan, Ralph, Lucas en Rogier. Aan het begin leek Maatwerkers/VCN wat onder de indruk van de Topdivisie en de tegenstander. Het energieke spel dat vorig jaar tot de titel leidde kwam niet uit de verf en hoewel we richting het einde overtuigender gingen spelen ging de eerste set terecht met 25-21 naar de gasten uit Hengelo.

De tweede set werd met dezelfde opstelling begonnen en de stijgende lijn uit de eerste set werd doorgezet door Maatwerkers/VCN. De foutenlast bleef laag en richting het einde van de set zorgde een ontketende Daan Spijkers voor de big points. Het leidde tot de eerste setwinst in de Topdivisie en een gelijke stand!

Aan het begin van de 3e set was Webton door het setverlies niet van zijn stuk gebracht. De gasten speelden solide door en Maatwerkers/VCN had moeite om het niveau uit de 2e set vast te houden. Hoewel men in de buurt bleef van de gasten bleken zij richting het einde van de set geroutineerder en wisten ze de set met 25-20 binnen te halen.

In de 4e set werd, met Cain binnen de lijnen voor Martijn, vol gas gegeven om een 5e set af te dwingen. Tot halverwege de set was er sprake van een echte strijd tot Webton een versnelling hoger schakelde en een aantal cruciale fouten afdwong bij de thuisploeg. De paar punten die Maatwerkers/VCN aan het einde van de set terug pakte waren vooral voor de statistiek en met wederom 25-20 was de 3-1 overwinning voor Webton Hengelo een feit.

Hoewel debuteren met verlies (en verliezen überhaupt) nooit fijn is, is er al met al voor Maatwerkers/VCN genoeg positiefs om op terug. Men kon prima mee met de nummer 3 van vorig jaar maar het is ook duidelijk dat er na deze terechte nederlaag nog duidelijk stappen te maken zijn. Komende week staat de uitwedstrijd tegen Dynamo Apeldoorn 2 op het programma. Als mede-promovendus een ploeg die minder hoog aangeslagen wordt dan Webton maar daarmee een niet minder belangrijke graadmeter (en wellicht zelfs nog wel belangrijker!). Weer een interessante wedstrijd voor Maatwerkers/VCN dus!

Bekijk alle nieuwsberichten