Maatwerkers/VCN H1 bekert door!

Maatwerkers/VCN H1 bekert door!

Op 27 oktober stonden er voor Maatwerkers VCN twee wedstrijden in het kader van de nationale beker op het programma. Dit tegen Topdivisionist HLB/ Van Daal en tweede divisionist Spaarnestad. Hoewel de focus op de competitie ligt was Maatwerkers VCN wel gebrand op een goed resultaat. Dit wel gepaard met bijvoorbeeld de rentree van Roland Mijnans die na meer dan een half jaar blessureleed weer zijn eerste sets kon spelen.

Nadat HLB in de 1e wedstrijd met 3-0 van Spaarnestad won was de opdracht duidelijk; winnen van HLB want anders was het bekeravontuur direct voorbij. Deze boodschap leek niet direct binnengekomen bij Maatwerkers VCN; matig spel zorgde voor een pijnlijk setverlies: 25-13. Daarna ging de knop echter om en werd met stabiel spel de drie sets erna met ruime cijfers gewonnen. Hoogstaand was het niet, maar het feit dat er 3 sets lang een acceptabel niveau neergezet kon worden is tekenend voor de vooruitgang die het team boekt.

De tweede wedstrijd tegen Spaarnestad moest ook nog gewonnen worden maar dit mocht geen probleem zijn. In de 1e set denderde VCN zoals het aan de stand verplicht was over de tweede divisionist heen. Dit leek echter voor gemakzucht te zorgen bij de Capellenaren waarna een moeizame 2e set volgde die leidde tot een 1-1 stand. Wakker geschud door dit onnodige maar terechte setverlies stelde de Topdivisionist daarna orde op zaken en werd ook Spaarnestad met 3-1 aan de kant geschoven.

Al met al een succesvolle bekerdag waar vooral lering uit getrokken kan worden; VCN kan een zeer hoog niveau neerzetten maar als de energie en concentratie er niet is kan er nog steeds flink door de ondergrens gezakt worden. Een probleem waar VCN mee aan de slag moet wil het de mooie 3e positie die het momenteel in de competitie bekleedt behouden.

Bekijk alle nieuwsberichten