Meisjes A2 is kampioen

Meisjes A2 is kampioen

Hoewel er nog twee wedstrijden gespeeld moeten worden, is MA2 zaterdag 25 november officieel kampioen geworden in de tweede klasse. Het kon ook niet anders: iedereen was aanwezig, kleine Marit was jarig geweest en Anne was jarig (dus de Before Volley Snack bestond deze week voornamelijk uit taart).

We begonnen de wedstrijd zeer sterk met Leonora en grote Marit op het midden, Lotte als set-upper, kleine Marit en Bente op de passer-loper, Anne op de libero en tot slot Esmée op de dia. Omdat we zo goed begonnen vroeg DVO tot twee keer toe een time-out aan (bij 3-10 en 9-21), maar wij lieten ons niet van ons stuk brengen. De eerste set sleepten we met niet al teveel moeite binnen met 25-15.

Hoe goed we de eerste set begonnen, zo slecht begonnen we de tweede set. Het winning team van de eerste set mocht blijven staan, maar met een achterstand van 0-6 op het scorebord moest de eerste time-out al genomen worden. Hierin sprak Isabel ons nieuwe moed in en gaf aan dat we meer op elkaar moeten vertrouwen in de servicepass, zodat we de serviceserie van DVO kunnen doorbreken. DVO bleef echter vrolijk doorserveren met een pittige floatserve, dus werden bij 0-11 Samantha en bij 0-12 Kelly erin gewisseld, om de negatieve sleur te doorbreken. De nieuwe frisse speelsters en (vooral) de serviceserie van Leonora deden ons dan ook goed. Even later werd door DVO bij 13-7 een time-out aangevraagd en bij de tweede time-out van DVO stond het alweer 14-14. We pakten de set daarna goed en stabiel terug en hebben uiteindelijk met 25-20 gewonnen.

In de derde set bleef de opstelling staan zoals we geëindigd waren, alleen begon Amanda op de passer-loper in plaats van Bente. Uiteraard stond Bente te popelen om meer te spelen, dus bij 16-9 werd zij erin gewisseld voor Leonora om ook op het midden haar beste kant te laten zien. Na de scorende service van Bente konden kleine Marit en Anne het dan ook niet laten om dit te vieren door het ‘vliegtuigje’ te doen. Door DVO werd bij 12-22 een time-out aangevraagd, waarin Kelly de opdracht kreeg om een doortikbal te laten zien. Toen de doortikbal uit stand met één hand werd uitgevoerd (waar het natuurlijk met twee handen uit stand of met één hand uit sprong had moeten zijn), hoorde je door de zaal misschien heel zachtjes een scheldwoordje van onze lieve spellie die zelf ook wist dat we het net iets anders hadden getraind. Maar een punt is een punt, dus de doortikbal werd gewoon gevierd en de set werd gewonnen met 25-13.

De vierde set begonnen we weer zoals we de derde set waren geëindigd. Deze set leek een beetje gelijk op te gaan, maar toch stonden we met 23-18 voor toen Isabel een time-out aanvroeg. Voor Isabel was dit het perfecte moment om ons weer eens een opdracht te geven, maar dit keer wel een zeer spectaculaire. DVO zou na de time-out de service hebben, waarbij wij met z’n zessen in de servicepass zouden gaan staan (zonder vakfout te maken). Wanneer de bal over het net heen kwam zouden we allemaal een andere kant op de befaamde (en enigzins gevreesde) rol uitvoeren. Door alle chaos en het focussen op de rol, die natuurlijk perfect moest gaan na het vele trainen erop, lette bijna niemand meer op de servicebal van de tegenstander. Toch was de enige echte Amanda in staat om de bal weer aan de andere kant van het net te krijgen, wat ook nog eens een punt opleverde. Het spektakel is gelukkig door drie mensen gefilmd, waarop ook nog eens de verbazing van de scheidsrechter mooi te zien is. Het filmpje zal als het goed is spoedig te zien zijn op de VCN facebookpagina! Onze kampioenswedstrijd hebben we uiteindelijk afgesloten met 25-21, waaronder een speciaal punt door de (voor eenieder overweldigende) rol actie.

 

Onze kampioenswedstrijd tegen DVO kon kortom niet leuker! De 0-12 achterstand (om het spannend te maken) doen we toch maar niet meer, wél houden we de goede serviceseries erin. Als u nog meer acrobatieke acties van Amanda wilt zien, grote Marit als ware Houdini wilt zien ontsnappen uit haar geïmproviseerde dwangbuis of benieuwd bent of Kelly deze keer wel de perfecte doortikbal zal uitvoeren, kom ons dan vooral wonderen tijdens onze volgende wedstrijd. Deze zal gespeeld worden op 9 december om 16.00 uur in de Rozenburcht, waar wij niet zullen schromen er weer een spectaculaire show van te maken. Tot dan!
#28

Bekijk alle nieuwsberichten