MA2 dendert door zonder setverlies

MA2 dendert door zonder setverlies

Op zaterdag 9 december mochten wij het opnemen tegen Vovero MA1. Deze Super Saturday was helaas geen thuisdag voor ons; wij mochten afreizen naar Rozenburg voor een wedstrijd tegen de tweede plaats. Nadat we Anne bijna waren vergeten op Capelsebrug, konden we dan ook echt aan deze spannende wedstrijd beginnen. Lotte moesten we vandaag helaas missen. Isabel had zelf een wedstrijd en Bente mocht haar debuut maken bij Dames 5, waardoor ze later zouden aansluiten. Als invaller hadden we, super ex-speler/coach/scheidsrechter, Erik geregeld.

De eerste set begonnen we met Kelly als set-upper, Amanda en kleine Marit op de paser-loper, Leonora en grote Marit op het midden, Samantha op de dia en Anne als libero. We hadden de opdracht gekregen om tijd te rekken, zodat Isabel en Bente nog zoveel mogelijk van de wedstrijd konden coachen/spelen. Voorafgaand de wedstrijd lukte dit ons helaas niet, aangezien de scheidsrechter nogal haast had om van start te gaan. Dus moest het maar op een ander manier. We hebben ons uiterste best gedaan er lange rally’s van te maken en af en toe een puntje weg te geven. In de big points vonden we het wel mooi geweest en sloten de set af met 21-25 winst. De set was voornamelijk te danken aan de scorende diagonale aanvallen van Marit en Amanda.

Het winning team van de eerste set mocht het ook de tweede set gaan laten zien. Tijdrekken was ons enigszins ontschoten, de set vloog in tegenstelling tot de eerste vliegensvlug voorbij. Dit was vooral te danken aan de servicedruk, die ten opzichte van de eerste set niet alleen vaker goed ging, maar ook met meer druk. Zo begon Kelly met serveren, en na 14 punten kwam er pas een einde aan deze weergaloze serviceserie! Bij een stand van 10-22 mocht Esmée zich gaan warmdraaien in het veld, waar Samantha de aanmoedigingen aan de kant ging versterken. De set eindigde in 12-25, appeltje eitje.

Ondertussen zijn we al bij de derde set beland. Deze set had veel weg van de tweede: lange serviceseries en zo snel mogelijk de side-out pakken. Wel verdient de prachtige driemeteraanval van onze enige echte aanvoerster kleine Marit een eervolle vermelding. 16-25, op naar de laatste set.

Vierde set, zelfde opstelling. In ons vorige wedstrijdverslag hadden we spektakel beloofd, dit moesten we natuurlijk wel waarmaken. Amanda heeft gedurende de wedstrijd laten zien dat acrobatiek en volleybal prima samengaan, zo kun je namelijk de meest onmogelijke ballen nog van de grond halen. Kelly voerde deze set de perfecte doortikbal uit stand uit, wat uiteraard een punt opleverde. Onze Houdini kon natuurlijk niet ontbreken: het was weer tijd voor grote Marit om het veld te betreden, maar niet zonder weer een magnifieke goocheltruc uit te voeren. Helaas ging dit deze keer niet helemaal vlekkeloos: waar het vestje van haar armen hoorde te verdwijnen, kwam het vestje plotseling tevoorschijn aan haar voet. Zwaargewonden waren er niet, maar wel mensen met enorme buikpijn van het lachen. De set wonnen we met 10-25, wat uitbundig werd gevierd met het hele team (ook met Bente en Isabel die in de loop van de wedstrijd waren gearriveerd).

Erik, bedankt voor het coachen! Wéér gingen er vijf punten mee terug naar Capelle. Nog maar één wedstrijd te gaan deze helft: deze zal gespeeld worden op 16 december om 13.00 uur tegen Volley-Zuid. Helaas weer geen thuisdag, maar wel om de hoek, dus schroom niet om ons te komen bewonderen. We zijn kampioen, hebben maar één set laten liggen en zijn vastbesloten deze ongeslagen status te behouden. Tot volgende week!
#27

Bekijk alle nieuwsberichten